פורסם: רביעי, 15 אפר', 2009 0:38 נושא ההודעה: הכחולה הגדולה
אביב בים - כל הדגים ושאר שוכני המעמקים עוסקים במרץ במצוות פרו ורבו,
שכבת המים העליונה מתמלאת בביצים, לרוות, הידרות ומינים פלנקטוניים אחרים.
בעונה זו מזג האוויר גם לא צפוי - רוחות משנות כיוון במהירות, שקעים באים והולכים ומותירים אחריהם ים הפוך ומבולגן, המזרחיות מעלות חששות אצל החותרים, והצפוניות מנקות את הים ומכינות את השטח לצוללים - הציידים, הסוליטרים והמתבודדים.
כאלו צפוניות היו השבוע, ואני מנצל אותן עד תום לצלילות, ככה היה גם היום בבוקר - מהר מהר לפני הצהריים, אז הרוח מתחזקת ומתיזה נתזים ומרימה גלונים.
מה נשתנה מהצלילה הקודמת? הראות - ואיתה חוזרת המצלמה לרובה.
כאמור, שכבת המים העליונה מלאה בכל טוב - הידרות, ביצים שקופות, לרוות ומדוזות:
אבל בעומק התמונה מתבהרת, ראות טובה של כמה מטרים, וכבר בירידה הראשונה אני רואה להקת אירדים גדולים שומרים ממני מרחק, אבל מפגינים נוכחות:
אחרי כמה ירידות, אני מצליח גם להתקרב ולפגוע בזכר יפה, בערך 4 ק"ג.
בהמשך הצלילות אני רואה כמה טריגונים שמושכים את תשומת ליבי וגם הם זוכים לצילומים:
אחרי עוד שעה במים, בזמן מארב, מגיעה לי התגלות, חוויה של פעם בחיים. מאחורי, מצד שמאל מגיחה צללית גדולה ומופיעה טונה אמיתית, גדולה, כחולה, משייטת לה מעל הריף בנון-שלנט, בתנועות זנב ארוכות ואיטיות. אני מלווה אותה במבט ורובה, מתקשה לעכל. אחרי שנייה וחצי אני מתעשת, מכוון, מחזיק את הרובה בשתי ידיים ו....
נותן לה להיעלם אל הכחול.
אין לי את הכלים, את היכולת ואת התעוזה לקרוא תיגר על חיה כזו.
תודה, אנשים!
לגבי עומק עבודה - 10-12 מ'
מצלמה - Canon A720 עם מארז, מחוברת לרובה
רזולוציה - נלחמתי די הרבה עם התוכנה לעריכה, ועם היוטיוב עד שמצאתי את השילוב המושלם - קובץ WMV, באיכות HD - 8000K.
_________________ "... צריך להקשיב ללב, לים ולכאב,
אם תפתח חלון תשמע את רוחות הצפון"
אהוד בנאי
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להוריד קבצים בפורום זה