|
איך אתה אוהב את הפיצה שלך |
פשוט גבינה ורוטב |
|
18% |
[ 2 ] |
עם כל התוספות שיש |
|
18% |
[ 2 ] |
גורמה -עשויה בקפידה ועולה כמו ארוחה |
|
9% |
[ 1 ] |
עבודת יד- ביתית ועסיסית |
|
54% |
[ 6 ] |
לא סובל פיצה-עדיף שווארמה |
|
0% |
[ 0 ] |
|
סך-הכל הצבעות : 11 |
|
מחבר |
הודעה |
שף השנהב
חבר בקהילה
הצטרף: 25 יונ' 2008 הודעות: 29
|
פורסם: רביעי, 10 דצמ', 2008 16:46 נושא ההודעה: פיצה קלאמארי |
|
|
והפעם, מאכל מדהים שאפשר לאכול כמעט כל יום זול ופשוט.
פיצה קלאמארי היא אחד המאכלים שמאד כיף להכין, להגיש ולאכול.
המתכון מתחלק לשניים, הבצק והציפוי. את הבצק יש להכין מראש וניתן להקפיא למשך כחודש.
הבצק:
1 ק"ג קמח.
3 כפות סוכר לבן.
2 כפות שמרים יבשים.
1 כפית מלח דק.
500-600 מל' מים מהברז.
אופן ההכנה:
מניחים את הקמח,סוכר,שמרים בתוך קערת המיקסר או קערה רגילה.
מערבבים את כל המרכיבים ולאחר מכן מוסיפים את המלח.
מוסיפים את כל המים בבת אחת, ולשים במשך 7-8 דק' ביד או 11 דק' במיקסר, עד לקבלת בצק חלק (ללא גושים בפנים) גמיש ואלסטי.
חשוב לבדור שלא נשארו חתיכות בצק על דפנות הקערה, אם כן סימן שחסר מעט מים, להוסיף ולאסוף את כל הבצק פנימה.
מניחים לתפיחה ראשונה למשך חצי שעה או עד שהבצק מכפיל את ניפחו.
מחלקים את הבצק לארבע ומכדררים לכדורים, כל כדור הוא מגש פיצה.
עכשיו ניתן להקפיא את הכמות שלא תרצו להשתמש בה.
את הכדורים שרוצים לאפות מניחים לתפיחה שניה למשך כרבע שעה או עד שהכדור מכפיל את ניפחו.
מניחים את הכדור על משטח מקומח, ורדדים בעזרת מערוך מהמרכז החוצה, הופכים ומסובבים ב90 מע' וממשיכים לרדד עד לקבלת פיצה עגולה בגודל הרצוי.
אם רוצים אפשר לחלק לעשרה כדורים ולהכין פיצות אישיות.
מחממים תנור לטמפ' של 200-220 מע'.
הציפוי:
מרכיבים
עגבניות תמר טריות או מקופסא, אבל חובה תמר.
קלאמרי גוף וראש נקיים.
טבעות בצל סגול.
עלי בזיליקום טריים.
2 שיני שום פרוסות.
שמן זית.
ענף רוזמרין.
טבעות פלפל חריף, אופציונאלי.
זיתי קלמטה שחורים.
כדורי מוצרלה במים.
אורגנו יבש.
מלח גס.
פלפל שחור גרוס.
אופן ההכנה:
פורסים את העגבנית לאורך ומסדרים אותן על הבצק.
מסדרים פסיפס של טבעות בצל, קלאמארי,זיתים מגולענים, פלפל חריף ופרוסות שיני השום.
קורעים חתיכות מהגבינה ומפזרים מעל הכל, לטעמי חתיכות גדולות ולא פירורים הרבה יותר כיף.
מפזרים מלח,פלפל ואורגנו יבש מעל.
מכניסים את הפיצה לאפיה בתנור למשך 10-12 דק' מוציאים ומורחים מעט שמן זית ומחזירים לאפיה, עד שהפיצה מוכנה.
מפזרים את עלי הבזיליקום הקצוצים מעל ומגישים.
בתאבון.
_________________
שף השנהב - קולינאריה בכל מקום שתבחרו - לחצו לפרטים והזמנות
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
|
פורסם: רביעי, 10 דצמ', 2008 16:46 נושא ההודעה: קישורים מומלצים |
|
|
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
ohadh
עוזר מדריך AIDA
הצטרף: 04 אוג' 2007 הודעות: 748 מיקום: רמת גן
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
שפונגל
תומך בקהילה
הצטרף: 04 מרץ 2007 הודעות: 251
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
שנהב
תומך בקהילה
הצטרף: 27 מאי 2008 הודעות: 266
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
Boaz
תומך בקהילה
הצטרף: 04 אוק' 2007 הודעות: 295 מיקום: ישראל
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
Gidi
מדריך AIDA לצלילה חופשית
הצטרף: 17 מאי 2007 הודעות: 832 מיקום: תל-אביב
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
|