|
מחבר |
הודעה |
AMIR PRESMAN
חבר בקהילה
|
פורסם: רביעי, 30 יול', 2008 10:38 נושא ההודעה: חוויה משפחתית באילת |
|
|
שלום חברים
רציתי לשתף אותכם בחוויה נהדרת שעברתי שבוע שעבר במהלך חופשה משפחתית באילת.
כבר הרבה זמן שאני מנסה להעביר למשפחה (האשה והילדים) את ההרגשה והתחושות של צלילה חופשית ולא כל כך מצליח לחבר אותם לשיגעון שלי.
הפעם נכנס לי גוק לראש - אולי לעשות להם קורס צלילה חופשית ....עוד בטרם העלתי בפניהם את הרעיון ערכתי כמה בירורים. דיברתי עם דן זלגלר והתייעצתי איתו לגבי האפשרות לערוך קורס כזה במתכונת "משפחתית" ויותר ממוקד בהכרות לילדים.סגרנו שהדבר אפשרי גם לילדים ונעשה קורס הכרות של יום אחד.
קיבלתי הסכמה מהאשה (גם כלכלית וגם נפשית) לקחת את הילדים ו"תעזוב אותי בשקט במלון" ערב לפני היום המיוחל פוצח במסע שכנועים לצרף גם את אשתי ולבסוף היא נשברת לא לפני שהיא מנסה את כל התרוצים האפשריים להתחמק - "עדיף לקנות בגדים בכסף הזה , איך אני אראה בלי משקפיים? , כואב לי באזניים תמיד , זה מסוכן - אתה רוצה להרוג אותי, חבל לבזבז יום שלם באילת על השטויות שלך " והרשימה עוד ארוכה .....
מגיע הבוקר , אנחנו בדרך לחוף הדקל להפגש עם דן , כולם עוד מנסים לשכנע אותי לוותר על הרעיון המוזר ולהשתמש בכסף למסע קניות בומבסטי בקניון (במיוחד הצד הנשי במשפחה) אבל אני נועל את האוטו ומבהיר שזהו !! לא ניתן להתחרט מגיעים לחוף , דן מקבל את פנינו ולאט לאט המשפחה נרגעת ונכנסת לראש טוב . בהתחלה מתארגנים על ציוד לכולם : סנפירים , חליפה לאשה שסובלת מקור , משקולות וכל מה שצריך.
הנעימות והסבלנות של דן עושים את שלהן והצוות נכנס לשאנטי ומוכן להתחיל בקורס. החלטתי שאני לא מתערב בכלום ויהי מה ונותן לדן את הבמה להעביר קורס בלי הפרעות מצידי. התמקדתי בצילום ובעזרה עם הילדים וזה הכל.
בהתחלה חותמים על טפסים ומקבלים חוברות הסברה לשעורים תאורטים על סיגנונות הצלילה והטכניקות , סכנות וכל מה שצריך לדעת
לאחר החלק התאורטי נכנסים למים ומתחילים אימוני נשימה במים . משום מה בלי מסיכה ולמרות החששות שלי החבריה עמדו בכך בכבוד
לאחר החלק הזה שוחים קצת יותר עמוק , דן מוריד מערך מסודר ומלמד את כולם לצלול באמת. בהתחלה עומק של 4-5 מטר.
נראה אותו גיבור אמרתי לעצמי , אני רוצה לראות אותו משכנע את אשתי לרדת למטה. למיטב ידיעתי היא אפילו לא יודעת לפמפם . למרבה ההפתעה כנראה שצריך גבר זר בחליפה סקסית והאשה פשוט עושה מה שאומרים לה והפלא ופלא יורדת ואפילו מצליחה לפמפם ולהרגע - מי היה מאמין ? אני משפשף את העיניים שוב ושוב וצובט את עצמי לוודא שאני לא חולם
מסיימים את הסשן הזה ועוברים לאימון דינמי - דן מותח חבל לאורך כמה עשרות מטרים ומתחיל ללות את החבריה העליזה בשחיה לאורך החבל. ראשונה מתחילה הילדה שפשוט היממה אותנו !! על הפעם ראשונה צללה למטה ושחתה את כל המרחק בלי שום בעייה
אחריה קורה הלא יאומן והאשה אף היא שוחה למטה כמו דג ומסיימת בזרועותיו האמונות של דן (כנראה שזה מה שעזר )
גם הילד כמובן מצטרף לחגיגה ולאחר מכן עוברים לנקודה קצת יותר עמוקה לתרגל סוף סוף צלילה "אמיתית" מבחינתי
דן מוריד מערך לעומק 9-10 מטר והאשה מתחילה להכנס ללחץ smily7 "לא נראה לי אמיר" היא אומרת ואני בורח ומשאיר אותה להתמודד עם דן לבדה.
תאמינו או לא כולם ירדו למטה כמו גדולים . כן כן גם האשה !! ועוד נהנו מזה
באמצע היה לילד קר אז יצאנו להפסקה קלה שבמסגרתה דן דאג לו לחליפה וגילה הרבה סבלנות לחוסר הסבלנות של הבן ללבישת חליפה הדוקה בחום של יולי באילת .
חוזרים למים בכוחות מחודשים והפעם כולם צוללים למטה כמו גדולים
ראשית הבן - הפעם עם חליפה ופחות סובל מקור
אחריו האשה כמו גדולה ואפילו הצליחה להרגע מהלחץ של לעלות למעלה מהר "כי לא יהיה לה אוויר " וכרגיל הבת המשיכה להפתיע עם ירידה ל12 מטר ושחייה ארוכה סביב אי אלמוגים ועלייה בשאנטי מוחלט כאילו כלום
אימוני פמפום ב 12 מטר
ועלייה בכיף ובנחת
ככה עוד כמה צלילות וכולם כבר עייפים ורעבים .
יוצאים החוצה , מסכמים את היום ומחליפים חוויות .
האשה בהיי ומתלהבת כל כך עד שבא לי לחבק את דן ולהדביק לו איזו נשיקה על הלחי ( אל תדאגו זה לא קרה )
צילום משותף למזכרת וקדימה למלון
בדרך כולם כל כך עייפים שתוך שנייה נרדמים . האשה אומרת "עכשיו אני מבינה איזה מעייף זה לצלול ולמה אתה נרדם לי כל פעם שאתה חוזר מהים"
לסיכום:
הייתה חוויה מדהימה !! לא האמנתי שהמשפחה תגיע להישגים כאלה תוך יום אחד ועוד יהנו מכל הסיפור !!
הרווח הגדול מבחינתי היה לשמוע את אשתי והילדים אומרים: "מעכשיו אתה לוקח אותנו איתך לצלול" או את משפט המאה של האשה "עכשיו אני מבינה למה אתה נהנה כל כך בים"
אז תודה לדן על קורס מיוחד ולא רגיל (שני ילדים ואשה פולניה) ותודה הכי גדולה לאשתי ענת ולילדים תום ונעם שהסכימו להגרר להרפתקה שנקראת צלילה חופשית על חשבון יום במלון מפואר ועשו לי את הקיץ. מה שבטוח - צלילות הקרובות זה ביחד איתם כל עוד המים חמים ונעימים . במקום דוחות דייג תתכוננו לסיפורי הרומן הרומנטי
ומה ? חשבתם שבזה נגמר הסיפור באילת ?
כמובן שלמחרת ניצלתי את ההתלהבות של המשפחה וקיבלתי פס ליום אימון עומק אצל דן !!
לא התכוונתי לשבור שיאי עומק חדשים ומה שרציתי היה לעבוד על סטאטי בעומקים של 20-25 מטר.
היו אחלה צלילות , קיבלתי הרבה טיפים ששיפרו את תנועות הרגליים שלי ובסה"כ סיימתי את היום עם הרבה ידע וסיגנון חדש לגמרי של צלילה כמה תמונות מהאימון וגמרנו
סטאטי ב 20 מטר
עלייה מ 25 מטר
וסתם עוד אחת שנראתה לי יפה בדרך למעלה מהעומק..............
זהו חברים... מקווה שנהנתם, אני מאד זה בטוח
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
|
פורסם: רביעי, 30 יול', 2008 10:38 נושא ההודעה: קישורים מומלצים |
|
|
|