ohadh
עוזר מדריך AIDA
|
פורסם: שני, 12 אפר', 2010 8:48 נושא ההודעה: כמה הייתם מוכנים לסבול בשביל תמונה מוצלחת? |
|
|
צלם בריטי בן 39 בשם סטיב ג'ונס היה מוכן לסבול ואף לסכן את חייו, כאשר שהה למעלה משעתיים במימיה הקפואים של אנטארקטיקה בציפייה לפגוש ולצלם כלב ים נמרי (Leopard Seal).
כלבי הים שחו לעברו של ג'ונס, ואף חיככו את אפם במצלמה שלו, לפני שנעלמו אל תוך הכחול.
ג'ונס, מדריך צלילה לשעבר מווילינגפורד, הוא מהבודדים שזכו לצלם את כלב הים הנמרי בסביבתו הטבעית.
כלב ים נמרי באנטארקטיקה
צילום: סטיב ג'ונס
"כלב הים הנמרי הוא מהחיות המדהימות ביותר", אמר, "הם התנהגו כמו כלבלבים, שחו ישר אל המצלמה, ואז עשו סלטה ממש מולי."
"לבשתי מספר שכבות של ביגוד תרמי כדי לצלם את התמונות, אבל עדיין הרגשתי שאני קופא. התחושה של הדם שחוזר לזרום בידיים אחרי שיצאתי מהמים היתה מספיקה כדי לגרום לאדם בוגר לצרוח מכאב... לפעמים אני נותן עדיפות גבוהה יותר לצילום מאשר לבריאותי. אני יודע שזה מסוכן, אבל לראות יצורים כאלה מופלאים שווה את כל הסיכון."
ג'ונס הגיע לאנטארקטיקה דרך ארגנטינה כחלק מקבוצה של 57 צלמים, מדענים ויוצרי סרטים, ב- 12 לפברואר השנה.
המשלחת ציינה 100 שנה לנסיונו של לורד שקלטון לחצות את אנטארקטיקה.
כלבי הים הנמריים מגיעים למשקל של 600 ק"ג, ונודע כי תקפו חוקרים בעבר כולל מקרה מוות אחד - של הביולוגית הימית קירסטי בראון, אשר נגררה אל מתחת למים וטבעה ב- 2003.
תמונותיו של ג'ונס, אשר בנוסף לכלבי הים כוללות פינגווינים וציפורים - יפורסמו כחלק מספר אודות מסעו של לורד שקלטון.
|
|