|
מחבר |
הודעה |
ohadh
עוזר מדריך AIDA
|
פורסם: שני, 10 נוב', 2008 18:26 נושא ההודעה: שלישיית אורקות מבצעת מופע - בטבע! |
|
|
האורקות ידועים ברמת הדיוק הגבוהה שהם מציגים במופעיהם באקווריומים ברחבי העולם, אך נדיר ביותר לצפות במופע שכזה בטבע.
צלם הטבע רולף היקר לכד בעדשתו שלישיית אורקות מול החוף של האי ונקובר הצפוני, שבקולומביה הבריטית.
"כאשר אתה מצלם אורקות, חשוב שתצטייד בהרבה סבלנות כיוון שעליך להמתין שהם יתקרבו אליך", אמר הצלם בן ה-42, אשר בילה את 15 השנים האחרונות בצילום היונקים הללו.
"כדי להשיג תמונות טובות עליך להיות תמיד מוכן, אני תמיד משאיר עין אחת על העינית בזמן שהעין השניה מחפשת סימנים כמו נשיפות אוויר או פעילות מיוחדת.
"הנסיון שלי מסייע לי לייצב את הגוף על הסירה המתנדנדת, והוא גם מסייע כאשר אני מנסה לצפות את המהלך הבא של האורקה".
האי ונקובר הצפוני הוא איזור ציורי בו ניתן לצפות באורקות שחיים שם דרך קבע, וגם ב"תיירים מזדמנים".
"האורקות הקבועים נעים בקבוצות של 6 עד 10 פרטים וישנם מספר חופים שאליהם הם מגיעים בקיץ ע"מ להתחכך באבנים החלקות ולאכול את דגי הסלמון שנמצאים בהם," מסביר רולף.
"וישנם האורקות המזדמנים, פרטים בודדים או קבוצות קטנות, אשר מגיעות יחד כדי לצוד.
"ניתן למצוא אותם בין קליפורניה לאלסקה, והם גומעים מרחקים גדולים יותר מהאורקות הקבועים. הם צדים כלבי ים, דולפינים, לוויתנים שונים ויונקים ימיים אחרים.
"הקבוצה השלישית של אורקות, נמצאת תמיד הרחק מהחוף ונדיר ביותר לראות אותם קרוב ליבשה. לצפות באורקות אלה זו חוויה, כיוון שלעיתים ניתן למצוא קבוצה של עד 80 (!!) אורקות יחד, צדים יונקים ימיים שונים, דגים ואפילו כרישים."
תמונותיו של היקר משמשות חוקרים אשר מבחינים בין האורקות עפ"י סנפיר הגב הייחודי להם.
"לכל אורקה יש סנפיר גב וכתמי צד ייחודיים – הם מקוטלגים כך, בנוסף לשפה אשר ייחודית לכל משפחת אורקות," הוא מספר.
"אין דבר יפה יותר מלחוות את האורקות בסירה קטנה עם מנוע דומם. זה נהדר להביט באורקה בעיניים כאשר ראשו מגיח מבין הגלים כדי לבחון אותנו – מדהים."
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
|
פורסם: שני, 10 נוב', 2008 18:26 נושא ההודעה: קישורים מומלצים |
|
|
|
|