|
מחבר |
הודעה |
דן זלגלר
מדריך AIDA בכיר מאמן מדריכים APNEA
|
פורסם: ראשון, 09 מרץ, 2008 12:59 נושא ההודעה: צלילה חופשית בריף הדולפינים באילת |
|
|
טוב,
מי שלא הגיע לאילת בסוף השבוע האחרון, פשוט פיספס בגדול!
הטמפרטורה בחוץ טיפסה ל-36 מעלות והים נראה כאילו מישהו עשה לו שפכטל - ישר כמו פלס. מכיוון שלא הייתה נוכחות גדולה של צוללים באיזור ומכיוון שהמשפחה הגיעה לביקור, החלטתי לקחת אותם לשכשוך במימי ריף הדולפינים כאן באילת.
אני מוכרח לציין שתמיד הייתה לי רתיעה מלהכנס למקום, במשך כל שהותי באילת יצא לי לבקר במקום פעמיים, ובשתי הפעמים לא על מנת להכנס למים או לשבת על החוף... אלא בעניינים אחרים. פשוט נראה לי תמיד לא נכון ולא מוסרי שדולפינים, יונקים ימיים שעוברים אלפי מיילים ימיים בשנה בטבע, כלואים בתוך מתחם ימי ששטחו אינו עולה על מספר מאות מטרים, וזאת למטרות שעשוע. - אני עדיין חושב כך, אך לאחר ביקור בריף הדולפינים, דעתי על המקום השתפרה פלאים. קודם כל, החוף יפהפה ומטופח, לא תמצאו רמז לפסולת אנושית בשום מקום. שנית, לגבי הדולפינים, למען האמת נראה כי הצוות המטפל בהם עושה את כל המאמצים הנדרשים שיהיה להם טוב, כלומר טוב ככל האפשר במסגרת שבי. שלא תבינו אותי לא נכון, אני עדיין חושב שלא מוסרי להחזיק יונקים כאלו בשבי, אך את אלו הנמצאים בריף, פשוט לא ניתן להחזיר לטבע ואין טעם לדון בנושא עוד.
לתמונות נוספות בגלריה
ועכשיו לעניינינו,
המתחם בו נמצאים הדולפינים מגודר ברשת בה חורים בכל מיני גדלים (כנראה על מנת לאפשר תנועה של דגים אל ומתוך המתחם) ובאופן כללי הם לא סקרנים במיוחד לגבי שחיינים וצוללים הנמצאים בצידה השני של הרשת (אני מניח שמאלפים אותם כך שלא יגיבו לגירויים לא מוכרים, כלומר שיתעלמו מאנשים שהם לא המאמן). אבל אני לא שחיין או צולל רגיל הגעתי למקום עם מונופין, ולאחר מספר מקצים דינאמיים מצד אחד של הרשת לצד השני הבחנתי בתנועה מצידה השני של הרשת - הדולפינים (קבוצה של 5 - אני לא יודע מה מספרם הכולל במתחם) החלה לשחק איתי בתופסת! עשיתי מקצה דינאמי לאורך הגדר - והם שחו במקביל אלי מצידה השני - שומרים שלא לעקוף אותי, ברגע שעליתי לנשום, הם עצרו, אך ברגע שצללתי שוב, הם פשוט החלו לשחות, בקצב מדהים (ידעתי שהם שוחים מהר, אבל אף פעם לא תיארתי לעצמי עד כמה!) אל הכיוון השני כשאני מנסה נואשות לשמור על קצב, ושוב ברגע שעליתי לנשום הם עצרו וברגע שחזרתי אל המיים התחלתי לשחות לכיוון ממנו באתי - והם אחריי, המשחק הזה נמשך קרוב לרבע שעה ולאחר מכן, הדולפינים החלו להתקרב אל הרשת ונראה שהמונופין סיקרן אותם מאד, הם ממשו נגחו בו בעדינות עם מה שנראה כמו האף שלהם כשהייתי קרוב מספיק לרשת. המשכנו לשחק עוד דקות ארוכות לאחר מכן - עד שאזלו כוחותיי - ועד שנפצעו האצבעות בכפות רגליי מהתנועה האינטנסיבית של המונופין...
לתמונות נוספות בגלריה
אגב, כדי להיות בטוח שהם באמת משחקים איתי, ולא סתם מתרוצצים מצד לצד, ווידאתי שיש עוד אנשים שקרובים לרשת - הם בהחלט שיחקו איתי! זאת הייתה חוויה שלא אשכח לעולם, הלוואי ותינתן לי ההזדמנות לצלול איתם ללא גדר הפרדה... תוך כדי משחק התופסת צילמתי אותם דרך הרשת בכל הזדמנות, לצערי הראות לא הייתה מזהירה, אבל התמונות יצאו סבירות בהחלט, כפי שאתם יכולים לראות .
לסיכום,
חוויה מאד מעניינית, כיפית ובלתי נשכחת, אם אתם מוכנים להכיר בעובדה שלדולפינים המסויימים הללו עדיף להיות בשבי מאשר בחוץ, אני מאד מאד ממליץ להגיע אל ריף הדולפינים באילת, ולו רק על מנת להיות קרובים לצוללים החופשיים המדהימים הללו.
עלות הכניסה למתחם הריף: 50 ש"ח למבוגר, 10 ש"ח לילד, 15 ש"ח לתושבי אילת.
לתמונות נוספות בגלריה
חזרה למעלה
|
|
|
|
פורסם: ראשון, 09 מרץ, 2008 12:59 נושא ההודעה: קישורים מומלצים |
|
|
|
|
חזרה למעלה