שף השנהב
חבר בקהילה
הצטרף: 25 יונ' 2008 הודעות: 29
|
פורסם: רביעי, 25 יונ', 2008 17:30 נושא ההודעה: מתכון - פילה לוקוס עם אגוזים |
|
|
היום החלטתי לשתף אתכם באחת הדרכים האהובות עליי להכנת דג לוקוס.
בשביל המתכנון נצטרך:
- 4 חתיכות פילה של דג לוקוס
- אגוזים מרוסקים (הרבה, כ-3 חופנים)
- צרור עלי כוסברה, קצוצים
- פלפל צ'ילי,1 ירוק ו-1 אדום, קצוצים
- שיני שום מרוסקות, לפי הטעם
- שמן זית
- לימון
- מלח ופלפל שחור
ההכנה:
קודם כל, ניקח את חתיכות הפילה ונמרח אותן בשמן זית. לאחר מכן נמליח אותן ונניח על משטח אפייה משומן. את משטח האפייה נכניס לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 25-30 דקות.
זה היה החלק הקשה , עכשיו, בזמן שהפילה נאפה, נכין את הרוטב. לשם כך נזדקק למחבת עמוקה. חממו מעט שמן במחבת והוסיפו את האגוזים. טגנו את האגוזים עד שהם יקבלו גוון זהבהב. הסירו מהאש והניחו את האגוזים בצד.
מוסיפים עוד שמן זית למחבת ומחממים שוב. מוסיפים את הצ'ילי ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עד שהוא מתחיל לשנות את צבעו. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומטגנים תוך כדי בחישה עד שהנוזלים מצטמצמים. עכשיו מוסיפים את האגוזים שהכנו קודם. מנמיכים את האש ומערבבים היטב. מוסיפים מלח, פלפל, מעט מיץ לימון ושמן זית ומשאירים על אש נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים שוב.
הוציאו את הדג מהתנור והניחו את הפילה על צלחת עמוקה. שיפכו את הנוזלים מהאפייה אל מחבת הרוטב וערבבו היטב. כסו את הפילה עם הרוטב - והמנה מוכנה. הולך נהדר עם לחם טוב בצד.
בתיאבון!
מתכון מקורי: SpeerO - Medfish
|
|