פורסם: חמישי, 26 יונ', 2008 8:06 נושא ההודעה: מתכון - מרק דגים עם חסילונים
המתכון הבא מתאים במיוחד לדגים ה"פחות אצילים", כמו סרגוס, קארס או ברבוניה כמו גם לדגים קטנים יחסית.
בשביל המתכון נצטרך:
- 2 ק"ג דגים (ככל שיהיו יותר סוגים יותר טוב)
- ½ ק"ג שרימפס (ללא קליפה)
- 2 ק"ג תפוחי אדמה
- ½ ק"ג עגבניות
- 1 ק"ג בצל
- 2 ראשי שום
- כוסברה קצוצה לפי הטעם
- 2 עלי דפנה
- שמן זית
- יין לבן
- מלח ופלפל
ההכנה:
נקו את הדגים (הוציאו את המעיים ונקו את הקשקשים) ושיטפו אותם היטב במים. בשלו את הדגים במים עם מלח עד שהבשר ילבין. סננו את הדגים מהמים והשאירו את המים בסיר. חיתכו את הדגים שבישלתם לחתיכות (רק בשר, ללא עור או עצמות).
נקו את הבצלים והשום וחיתכו אותם לפרוסות. חיתכו את העגבניות לקוביות קטנות. חממו מעט שמן זית בסיר עבה וטגנו את הבצל, השום והפלפל במשך כ-5 דקות. לאחר מכן הוסיפו את העגבניות ומעט יין לבן. הניחו לרוטב להתבשל במשך מספר דקות.
קלפו את תפוחי האדמה וחיתכו אותם לפרוסות. הוסיפו את תפוחי האדמה לסיר יחד עם מעט מהמים שבהם השתמשתם לבישול הדגים (לאחר שסיננתם אותם). הוסיפו חצי מעלי הכוסברה הקצוצים לסיר וערבבו היטב.
לאחר שהטעמים התערבבו, הוסיפו את השרימפס אל הסיר ובשלו במשך כ-5 דקות. הוסיפו את נתחי הדגים המבושלים ואת שאר עלי הכוסברה הקצוצים.
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להוריד קבצים בפורום זה