|
מחבר |
הודעה |
דן זלגלר
מדריך AIDA בכיר מאמן מדריכים APNEA
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
|
פורסם: חמישי, 04 ינו', 2007 12:47 נושא ההודעה: קישורים מומלצים |
|
|
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
Dave
תומך בקהילה
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
Apnea Boy
חבר בקהילה
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
דן זלגלר
|
פורסם: חמישי, 18 ינו', 2007 1:11 נושא ההודעה: |
|
|
טוב, קודם כל, ביצעתי יותר מ 6 צלילות עם הסנפירים החדשים, אז עכשיו אני יכול באמת לתת את דעתי עליהם.
נראה שהם התרככו קצת (או ששרירי הרגליים שלי התקשחו קצת ), אבל השחיה איתם על פני המים נעשתה אפשרית ואפילו נעימה. הם כבדים יחסית לסנפירים הקודמים שלי, מה שמקל עליי לעשות ברווז יעיל, אני פשוט נותן למשקל של הסנפירים לדחוף אותי לחלוטין אל מתחת לפני המים - בלי שום תנועות מיותרות.
יש לסנפירים מן מסילות גומי לכל אורכם, הן מיועדות למניעת מערבולות של מים, וזה בדיוק מה שהן עושות - מכירים את זה שאתם עושים ברווז ומגלים שאתם נוטים על הצד, או שאתם מנסים להסתובב במים ומגלים שעשיתם סיבוב גדול יותר ממה שתכננתם ? זה פשוט לא קורה עם הסנפירים האלה, השליטה על התנועה מתחת למים הרבה הרבה יותר טובה.
מבחינת יעילות ניצול כוח שריר, הסנפירים האלה מקבלים 11 מתוך 10, אני לא יודע בדיוק מה במבנה שלהם גורם לזה (הם מדורגים, יש מסגרת עבה מסביב למרכז הסנפיר, מרכז הסנפיר רך ובאמצע שלו עוברת מסילה עבה ומדורגת, גם החלקים הרכים בסנפיר מדורגים) אבל אני פשוט מרגיש שעל כל טיפת אנרגיה שאני מעביר לסנפירים אני מקבל 10 בחזרה, כאילו יש שם איזה מנגנון שמותח קפיץ בכל פעם שאני מעביר אליו אנרגיה, והכח שהקפיץ מחזיר אלי גדול פי כמה מהכח שהשקעתי.
בקיצור, אני ממליץ על הסנפיר לכל מי שמשתמש בטכניקה של תנועת רגליים מקבילית ובמיוחד למי שמתעסק בדיג בצלילה חופשית, שם רמת השליטה בתנועה חשובה ביותר. זהו סנפיר שכדאי לקנות אחרי שעבדתם עם סנפירי פולימר (פלסטיק) ופיתחתם טכניקה טובה ואתם פשוט רוצים לקחת את העניין לרמה הבאה. אני מניח שלרוב האנשים יתאים דווקא הדגם BAT-30 או BAT-20 ולא BAT-40 שיש לי, זהו הדגם הקשיח ביותר, לי פשוט יש בעיטה חזקה מאד... אבל אם BAT-40 זה הדבר היחיד שאתם יכולים להשיג... מתרגלים להכל בסוף.
ולגבי החתול... אני באמת לא יודע איך להעביר את התחושה למילים...
הייתי בחוף שאני מתאמן בו בדרך כלל, מעל לשטיח אלמוגים בעומק של 20 מטרים מתחתי, בדיוק סימתי לנסות את היכולות של הסנפירים החדשים בפעם הראשונה והתכוננתי להסתובב ולחזור לחוף כשלפתע משהו שחור וגדול קפץ לי לזווית העין.
בהתחלה חשבתי שאני מסתכל על שקית ניילון שחורה, אבל פתאום השקית הפסיקה לזוז והתחפרה בחול... מיד הבנתי במה מדובר, מרוב התרגשות לא הצלחתי לנשום בצורה רגועה מספיק בשביל לצלול, לקח לי 5 דקות של מנוחה להסדיר את הנשימה ואת קצב הלב, ואז ירדתי אילו, ברווז מושלם, עיניים עצומות, ידיים מושטות קדימה, מחכה להרגיש את הקרקעית פוגעת לי בידיים, לא יכולתי להתאפק ופתחתי עיניים בערך 3 מטרים מעל הקרקעית, ראיתי שהחתול מסתכל עליי, החלקתי בעדינות עד שהחזה שלי נגע בקרקעית, ופשוט נשכבתי שם לידו, במרחק של כחצי מטר ממנו והסתכלנו אחד על השני, לאט לאט ובעדינות זחלתי לכיוון שלו, בהתחלה הוא נבהל קצת והרים את הזנב שלו כאילו הוא עומד לתקוף אותי, נעצרתי, הוא נרגע ואני המשכתי להתקרב אילו, סנטימטר אחרי סנטימטר, עד שנשארו כ3 סנטימטרים בין העיניים שלו למסיכה שלי.
חייכתי אילו, שלחתי לו נשיקה במים , ואמרתי לו שהוא מדהים ושאני אוהב אותו.
התרוממתי בעדינות עם הידיים בשביל לא להרים חול ועליתי חזרה לאט לאט לעולם האוויר. כשהסתכלתי למטה אמרתי לו להתראות והוא פשוט התרומם וריחף לו לעומקים.
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
אבידג
חבר בקהילה
|
פורסם: שבת, 03 פבר', 2007 1:55 נושא ההודעה: |
|
|
סחטיין על השימחה והשיתוף....זה מדבק
לגבי הסנפיר, אני לא מכיר אותו אישית, אבל מכר, דייג בצלילה חופשית, סיפר שעומר החליפו לו כבר שני זוגות כאלה בגלל שנישברו לו הלהבים. ביינתיים הוא קיבל כפיצוי זמני סנפיר רגיל של עומר....
המפגש עם החתול.....יש לך הררבה אומץ ואמונה. אני מאוד מכבד אותם אבל גם פוחד מפגיעתם. וכשהם מרימים את הזנב הם רציניים, העוקץ לא לקישוט. לפני חצי שנה צילמתי אותם יחד עם חבר, והחבר למרות שהוא זאב ים וותיק, צחק עלי שאני פוחד להתקרב אליהם למרחק נגיעה. אחרי כמה חדשים נודע לכולנו על מותו של "דנדי" בגלל שהוא וצלם טלוויזה סגרו על חתול ים, והחתול כניראה חש מאויים ודקר אותו לא פחות מאשר ישר בלב. איזה פאק!!! ושמעתי ממקור ראשון על עוד לפחות שני מיקרי פציעה מחתולי ים.
כמו עם כל דבר, גם בלהתמזג עם הטבע צריך לשמור על גבולות. אבל סחטיין על השימחה והשיתוף.
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
דן זלגלר
|
|
חזרה למעלה
|