|
מחבר |
הודעה |
ohadh
עוזר מדריך AIDA
|
פורסם: ראשון, 07 אוק', 2007 20:53 נושא ההודעה: 60 שניות על ברוטראומה |
|
|
מעבר לחוויית הצלילה הראשונה עם המונופין אותה עברתי לפני 3 שבועות, בצלילה האחרונה היתה לי בעיה, ולהלן השתלשלות המאורעות:
בדרך למטה באיזור ה-7 מטר התקשיתי להשוות לחצים באוזן שמאל, האוזן החלה לכאוב, ניסיתי עוד קצת לפמפם - מה שגרם לכאב להתגבר, אז הפסקתי, עליתי למעלה, ובדרך לפני המים שמעתי מעין חריקה באותה אוזן (שמאל).
לאחר שיצאתי מהמים הכאב חלף, לא היה כל דימום ודי שכחתי מזה (למעט מעין "טנטונים" שחשתי באותה אוזן בשבוע שלאחר מכן, להם לא ייחסתי חשיבות).
בשבוע בעבר, כשבוע וחצי לאחר האירוע, התחלתי להרגיש סחרחורות, וירדה לי השמיעה קלות באוזן שמאל. לאחר בדיקה במיון בה לא נמצא כל נזק לאוזן - שוחררתי הביתה עם האבחנה שזו כנראה ברוטראומה שמנוחה ממושכת תפתור. כעבור כמה שעות התחלתי להרגיש שכל צד שמאל של הפנים שלי חצי רדום, כאילו הייתי תחת הרדמה וההשפעה שלה לא התפוגגה לגמרי.
עברתי בדיקת CT ראש ובדיקה נוירולוגית ולא נמצא בהן דבר.
כעבור שבוע ולאחר בדיקה נוספת אני מרגיש יותר טוב, השמיעה השתפרה אך עדיין לא תקינה לגמרי, כמו גם הסחרחורות שלא נעלמו לחלוטין. התחושה בפנים חזרה.
לפי דברי הרופא, זה אמור לעבור לחלוטין בתוך חודש עד שלושה, כך שעד לביקורת הבאה בעוד חודש - no diving for me...
כמו בכל תחקיר, להלן המסקנות וההמלצות:
* כמה טריוויאלי, ככה נכון - לא לפמפם בכח, ולא להמשיך להעמיק ולנסות לפתור את זה בתנועה, תמיד אפשר לצלול שוב אחרי מנוחה קלה ועוד הסנפה של קצת מים וניקוי התעלות.
* זהירות עם המונופין - כיוון שמהירות ההעמקה איתו גבוהה יותר מאשר עם סנפירים סטנדרטיים (בטח לעומת סנפירי הגרוטאה שלי) - במקרה של כאב באוזן עדיף לעצור מיד, כי עוד תנועה אחת משמעה העמקה משמעותית נוספת.
* במקרה של "טנטונים" / צפצופים / כל מיחוש אחר - מומלץ לא לחכות עד שכבר לא שומעים () וללכת להיבדק, ליתר ביטחון.
המשך צלילה נעימה ובטוחה,
אוהד
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
|
פורסם: ראשון, 07 אוק', 2007 20:53 נושא ההודעה: קישורים מומלצים |
|
|