פורסם: חמישי, 28 פבר', 2008 13:55 נושא ההודעה: איך אתם מתמודדים עם גירוי הנשימה?
כידוע, גירוי הנשימה משתנה מאדם לאדם, יש כאלו החווים התכווצויות סרעפתיות (בבטן), יש את אלו המרגישים תחושת שריפה באיזור החזה או תחושת חנק בגרון, ויש את "ברי המזל" שאינם חשים בגירוי הנשימה עד לנקודת העלפון.
כיצד אתם מרגישים את גירוי הנשימה?
וחשוב אפילו יותר, מה אתם עושים על מנת להתמודד איתו?
פורסם: חמישי, 28 פבר', 2008 14:02 נושא ההודעה:
אני מרגיש התכווצויות סרעפתיות כגירוי נשימה, אני מתייחס אליהן כאל "צירי לידה"
הן אלו שבסופו של דבר מאלצות אותי להגיע אל פני המים ולהגיח בחזרה אל אוויר העולם.
מה שאני עושה כדי להתמודד עם הגירוי הוא לשמור על תנוחת הראש כך שמכסה הגרון ישאר סגור (ראש שמוט כלפי מטה) ודוחף את הסרעפת כלפי מטה, מהנקודה הזו אני פשוט מתרכז בעצמי, או במשהו שקרוב אליי במים ולא מרגיש את ההתכווצויות יותר - בסיום הצלילה, אני פשוט מרפה את השרירים באיזור הבטן ונותן לסרעפת להשתולל - זה יכול להראות די משעשע אחרי צלילה ארוכה
אני לא בטוח שאני מרגיש את ההתכווצויות,
אני מרגיש באי נוחות שאיני יכול להסביר אותה ממש יכול להיות בגלל חוסר הנסיון הרב עוד לא הצלחתי להגדיר במדויק את גירוי הנשימה אצלי....., אני יודע רק שיש לי לפחות 45 שניות עד שארצה ממש ממש לנשום מרגע הרגשת האי נוחות... אני משתדל לא לחשוב על הנשימה ובמקרים של רצון לנשום אני מותח את הידיים למעלה ועושה פעולות של הכנסת בטן והרפייתה....
אשמח לקבל טיפים....גם לגבי זיהוי גירוי הנשימה וגם התמודדות....
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה אתה יכול לצרף קבצים להודעותיך בפורום זה אתה יכול להוריד קבצים בפורום זה