|
מחבר |
הודעה |
Alina
חבר בקהילה
הצטרף: 03 ינו' 2009 הודעות: 292 מיקום: אילת
דירוג איכות להודעה זו 10.00 (מתוך 10) ע"י 1 מדרגים. | | |
|
פורסם: חמישי, 27 ינו', 2011 16:17 נושא ההודעה: פניני הזהב של פלאוואן |
|
|
באי פאלוואן שבדרום מערב הפיליפינים, גר האיש היחיד בעולם, שהצליח לחשוף את סוד הווצרות פנינת הזהב הנדירה. כל צדפה צריכה חמש שנים לייצור הפנינה - עדינה וטבעית מטופלת כקישוט מלכותי, הן עלולות למות מכל זעזוע קטן.
סירת מנוע קטנה מתמרנת בין שורות של חבלים מתוחים על פני שטח עצום המשמש לייצור פניני זהב. חמישה צוללים לובשים מסכת צלילה וצוללים במי טורקיז - הגיעה עונת איסוף הפנינים. במקום זה, המוקף מכל עבריו על ידי 20 איים, הצדפות שמייצרות פנינים מוגנות מפני זרמים חזקים. תחילה, מבלות הצדפות שנתיים בחממה ורק לאחר מכן ממשיכות לגדול עוד שלוש שנים בעומק של 15 מטרים, בתוך המים החמים והשלווים של מי ים סין הדרומי.
חווה זו לגידול פנינים נמצאת 500 ק"מ ממנילה, ולכן היא מוגנת היטב מפני הפליטות המזהמות של עיר הגדולה. כך שאין צורך בשום מאמץ כדי להגן על צדפות מהשפעה חיצונית ושלילית על הצמיחה שלהם.
ז'אק בראנל, שייסד את החווה ב-1979 ומנהל אותה מאז ועד היום, דואג מאוד לרכושו. הוא החל לבדוק את הצדפות מקרוב בצלילה לים. הוא אפילו צופה עליהן מן השמים, מסתובב בין אי לאי במסוק שלו, לא מתעלם מאף פרט.
"גידול של פנינים הוא תהליך שגוזל זמן רב", מסביר ז'אק. "כל שינוי בטמפרטורה או במצב של המים יכולים להשפיע על צדפות. כל מה שמרגישה וחווה צדפה - ישפיע ישירות על הפנינה, ויכול לקלקל את האיכות שלה." אני עוסק בטיפוח פנינים מזה 38 שנים, אבל עדיין לומד, תמיד לומד משהו חדש. ההוצאה של פניני זהב היא משימה מאוד מאתגרת. על מנת להגיע לשלמות בעניין זה - צריך להעזר בהרבה סבלנות ולהיות מוכן לדרך ארוכה."
לפני שמעבירים צדפות לים אחרי שנתיים של דגירה, מניחים בכל אחת גרעין קטן שסביבו תגדל הפנינה. את הצדפות עצמן מניחים בתוך תאים כדי לקבע אותן למניעת תזוזה מיותרת. ואז בבמהלך שלוש שנים בודקים הצוללים את התאים מעת לעת, בין היתר בעזרת רנטגן, ומפחקים על תהליך הפיכתו של הגרעין לפנינה עגולה ומושלמת.
זן הצדפה Pinctada Maxima הוא הסוג הקשה ביותר בתהליך של גידול צדפות פנינים. חמש עשרה שנים נאבקו הביולוגים עם גידול זן נדיר זה של צדפות. כעת, החברה של ז'אק היא היחידה בעולם שיודעת את סודות הייצור של פניני הזהב.
הצוללים חזרו אל החוף עם החלק הראשון של היבול. הם הביאו סלים מלאים בצדפות, ובהן הפנינים. אך למרות הטיפול המסור במשך חמש שנים, אף אחד לא יכול להבטיח שהפנינה תהייה באיכות מעולה. כעבור כמה שעות, כבר בסטודיו, מעריך ז'אק את אבן החן הראשונה של היבול החדש. "לא כל הפנינים תהיינה בצבע זהוב, חלקן יהיה לבן או בצבע שמפניה. מבין 700,000 הפנינים המיוצרות בחוות, מעל 75% נחשבות פנינים באיכות מעולה".
אחד העובדים מסר לז'אק פנינה שהאירה את עיניו "זו הפנינה באיכות הגבוהה ביותר - Hanadama!", הוא מכריז בגאווה. החברה של ז'אק מעסיקה יותר מאלף פיליפינים, ופתחה 12 חנויות שמוכרות את כל המופק מפניני החווה.
ז'אק הוא קפטן לשעבר, הגיע לפיליפינים לפני יותר מ 30 שנה, לאחר שנאלץ למכור את החווה שלו לגדול פנינים שחורות בפולינזיה בגלל ששקע בחובות. אבל עכשיו הוא מאמין שהוא הפיק שעור טוב מכישלונות העבר שלו, והוא מעריך מאוד את מה שיש לו היום. ז'אק טוען שהוא לא רוצה להמשיך להתעשר, כי השיג כבר את כל מה שהוא רצה. ביתו ממוקם ברובע היוקרתי של מנילה, ולאחרונה הוא קנה אי קטן בשם "אי פרח", שבו הוא מחדש את אתר הנופש לשעבר, והופך את זה לביתם השני. ז'אק אוהב את הפיליפינים, הוא התחתן עם אשה מקומית ורוצה שפנינת הזהב תהפוך לסמל של הארכיפלג, כמו שהפנינה השחורה מסמלת את טהיטי.
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
|
פורסם: חמישי, 27 ינו', 2011 16:17 נושא ההודעה: קישורים מומלצים |
|
|
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
Alina
חבר בקהילה
הצטרף: 03 ינו' 2009 הודעות: 292 מיקום: אילת
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
|
|