אנני זוכר אם בפורם הזה או בקורס נאמר לי שהכנרת איננה מתאימה לצלילה חופשית.
אני יכול לחשוב על מספר חסרונות: ראות גרועה, זרמים, שינוי באיזון הציפה בשל המים המתוקים... אך לצידם גם יתרונות רבים: מקור מים עמוקים במרחק נסיעה קצרה מהבית(של רובנו), פני מים שקטים רוב השנה ואין צורך לשטוף את המלח מהציוד
אז אם אני זוכר נכון והכנרת אכן לא מתאימה...מישהו יכול להגיד לי למה?
אגב מקור מים עמוקים, אני מצרף קישור למצגת של המכון ל'חקר ימים ואגמים לישראל' שממפה את קרקעית כל ימות ישראל - מרתק!סקר בטימטרי ישראל
_________________ When the breath is unsteady, the mind is unsteady. when the breath is steady the mind is steady. therefore retain the breath
אנני זוכר אם בפורם הזה או בקורס נאמר לי שהכנרת איננה מתאימה לצלילה חופשית.
אני יכול לחשוב על מספר חסרונות: ראות גרועה, זרמים, שינוי באיזון הציפה בשל המים המתוקים... אך לצידם גם יתרונות רבים: מקור מים עמוקים במרחק נסיעה קצרה מהבית(של רובנו), פני מים שקטים רוב השנה ואין צורך לשטוף את המלח מהציוד
אז אם אני זוכר נכון והכנרת אכן לא מתאימה...מישהו יכול להגיד לי למה?
אגב מקור מים עמוקים, אני מצרף קישור למצגת של המכון ל'חקר ימים ואגמים לישראל' שממפה את קרקעית כל ימות ישראל - מרתק!סקר בטימטרי ישראל
ככל הידוע לי.... אין שום מקווה מים שלא מתאים לצלילה חופשית
(כן כן, אפילו ים המלח - עם כמות מגוכחת של משקולות)
כמה דברים לקחת בחשבון לפני צלילה בכינרת:
1. הראות בדרך כלל גרועה מאד עד אפסית
2. הקרקעית בוצית מאד ורפויה, קל מאד לאבד אוריינטציה
3. המים בכנרת מתוקים ולכן תזדקק לפחות משקל על מנת להתאזן באותו עומק
4. מים מתוקים הרבה פחות נעימים במגע עם עיניים וריריות אחרות
5. תצטרך להיעזר במישהו שצולל בכנרת על מנת להתעדכן במיפוי העומקים במדויק
VALK - כמו שאתה רואה בתמונה שצירפתי: בנקודה המזרחית ביותר השיפוע מספיק תלול, 5-10 דקות שחייה ויש לך כמה עשרות מטרים.
הבעיה האמיתית כמו שאמרת היא הזרמים, אם לצטט מ'אבא גנוב':
"את כמו הכנרת שקטה ורגועה אבל מתחת יש זרמים מסוכנים"
רוב הזמן פני הכנרת רגועים אך יש מתחת לפני השטח זרמים רציניים ומסוכנים. אבל עיתויים ידועים וניתן לחזותם ולצלול בשעות ביום שבהן אין זרמים חזקים יש רק צורך ללמוד את הנושא.
בכל מקרה אני יעדכן אם אני אי פעם יממש את השאיפה המפוקפקת הזו.
יאללה, אני הולך לארוז - סופ"ש באילת
_________________ When the breath is unsteady, the mind is unsteady. when the breath is steady the mind is steady. therefore retain the breath
לדעתי, הרבה יותר פרקטי ובטוח יהיה לגייס קבוצה של 4-6 צוללים, ולעשות מגבית להשכרת סירה לחצי יום בים התיכון. לבנות יחד כקבוצה שמתאמנת בצפון - מתקן למשקל נגדי. דיווחי מזג האויר הם מדויקים מספיק לים התיכון (לעומת אילת - שמבחינת העיתונות לא נמצאת בארץ).
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה אתה יכול לצרף קבצים להודעותיך בפורום זה אתה יכול להוריד קבצים בפורום זה