פורסם: שישי, 09 דצמ', 2011 22:13 נושא ההודעה: הוקי מים \ הוקי תת מיימי \ Underwater Hockey - מאמר היכרות
שלום רב
במאמר זה אציג בפניכם ענף ספורט שאינו מוכר לרוב האוכלוסייה, שמו בעברית - הוקי מים או הוקי תת מיימי, ובאנגלית Underwater Hockey.
הוקי מים – מה זה?
הוקי מים הינו משחק המשוחק בקרקעית הבריכה, תוך עצירת הנשימה.
ישנו פאק (דיסקית), דומה לפאק של הוקי קרח, אבל כבד (~1.2 ק"ג) והוא נמצא תמיד על הקרקעית.
בשני צידי הבריכה, על הקרקעית, נמצאים שני שערים באורך 3 מ', ובכל קבוצה משחקים 6 שחקנים (כל קבוצה מכילה 10 שחקנים, 6 שחקנים + 4 מחליפים).
לכל שחקן יש מקל (באורך ~30 ס"מ), סנפירים, כפפה (עשויה בד"כ מסיליקון, להגנה על היד) וכובע עם הגנה על האוזניים (כובע כמו בכדור מים), מסיכה ושנורקל (על מנת לנשום בזמן שנמצאים למעלה, תוך צפייה ומעקב אחרי המשחק).
מטרת כל קבוצה היא כמובן להבקיע כמה שיותר שערים, ע"י הכנסת הפאק לשער של הקבוצה היריבה (השער הינו תעלת מתכת וברגע שהפאק נכנס זה נחשב גול).
בתחילת כל משחקון מונח הפאק במרכז הבריכה, וכשהמשחקון מוזנק, שתי הקבוצות יוצאות אליו במהירות האפשרית על מנת להשיג את "יתרון ההתחלה".
על מנת להבין טוב יותר איך מתנהל המשחק, אמליץ לצפות בסרטון הבא, אשר נחשב לצילום איכותי מאוד (הערה: הסרטון נבחר בגלל רמת הצילום הטובה אשר משקפת את אופי המשחק, ולא כי הוא מציג את הרמה הכי גבוהה בעולם או משחק "אגדי" כלשהו):
משחק זה הינו אינטנסיבי ודורש יכולות גופניות גבוהות. בתחרויות רשמיות ובינלאומיות, המשחק משוחק כ-30 דק', במחצית (לאחר 15 דק') יש הפסקה של דקה ומחליפים צדדים, כאשר מרגע הבקעת שער נמדדות 30 שניות עד לתחילת המשחקון הבא (במידה ושחקן כלשהו לא הצליח לחזור לצד שלו – אסור לו לשחק עד שהוא נוגע בקיר שבצד של הקבוצה שלו).
למרות שמשחק זה הינו פיזי מאוד, היכולת הקבוצתית מאוד חשובה – מכיוון שכולם צריכים לנשום, ומכיוון שאורך המסירות יחסית קצר (משתנה בין שחקן לשחקן, אך באיזור ה2-4 מ'), התיאום הקבוצתי הינו גורם מכריע.
המשחק מפתח ודורש כושר גופני גבוה, זריזות, טכניקה, קוארדינציה וכמובן - כוח רצון.
מימדי הבריכה משתנים, אולם בתחרויות משחקים אך ורק בקרקעית שטוחה, בעומק 2.20-3.20 מ'. בד"כ האורך הינו 25 מ', והרוחב 15 מ'. באוסטרליה וניו זילנד המשחק לרוב משוחק בעומק 2.20-2.40 מ', ובאירופה לרוב בעומק 2.80-3.20 מ'.
בענף ההוקי מים שולטות 4 מדינות בצורה מאוד דומיננטית: אוסטרליה, ניו זילנד, דרום אפריקה וצרפת.
אוקיי, הבנתי מה זה הוקי מים. איפה אפשר להתנסות במשחק?
בישראל ענף זה אינו מפותח, אך יש קבוצה פעילה. האימונים מתקיימים בימי שבת, בין השעות 17:00 ל19:00, בבריכה ביישוב הקהילתי נופית (בריכת הקאנטרי "נופשית") אשר ממוקמת בצפון (הגליל התחתון), יחסית קרוב לחיפה והקריות, קרוב מאוד לטבעון ורמת ישי.
ניתן לשאול ציוד ברמה גבוהה באימון הניסיון (כפפה, מקל), אולם כאשר מצטרפים – משלמים דמי רישום של כ-60 שקלים, ותוכלו להשתמש באופן קבוע בציוד הקבוצתי.
***כל תשלום שהוא, הינו עבור תחזוק הציוד, תחזוק המועדון ושכירת הבריכה בלבד ואף אחד מהמועדון לא מכניס כסף לכיסו***
רצוי להגיע עם הציוד הבסיסי המוכר והנוח לכם לאימון הניסיון – מסיכה (בהתחלה אפשר גם משקפת), שנורקל (לא חובה למתחילים), סנפירים, למרות שגם אותם ניתן לשאול בתיאום מראש.
לפרטים נוספים ותיאום: 052-3249540 (טל).
_________________ הוקי מים \ הוקי תת מיימי קיים בישראל!
לפרטים נוספים: פורום הוקי תת-מימי
נראה מעניין.
כשאני מסתכל על הסרטון, עולה אצלי מיד שאלה - מה עם סייפטי? תנועה מאוד אינטנסיבית מתחת למים, הפסקות קצרות בין הצלילות, ומן הסתם מוטיבציה להשאר יותר מתחת למים. הרבה אנשים שוחים/צוללים בעירבוב. נראה כמו מצב די מסוכן. אבל להפתעתי, ממה שנראה ברשת, לא יודעים על הרבה(אם בכלל) מקרי עילפון. יותר מזה, ראיתי מישהו מתעקש להפריד את הספורט מהמילה פרידייבינג, כדי שלא יחשב מסוכן. יש רעיונות למה? ואיך בכלל שומרים על הבטיחות תוך כדי המשחק?
נראה מעניין.
כשאני מסתכל על הסרטון, עולה אצלי מיד שאלה - מה עם סייפטי? תנועה מאוד אינטנסיבית מתחת למים, הפסקות קצרות בין הצלילות, ומן הסתם מוטיבציה להשאר יותר מתחת למים. הרבה אנשים שוחים/צוללים בעירבוב. נראה כמו מצב די מסוכן. אבל להפתעתי, ממה שנראה ברשת, לא יודעים על הרבה(אם בכלל) מקרי עילפון. יותר מזה, ראיתי מישהו מתעקש להפריד את הספורט מהמילה פרידייבינג, כדי שלא יחשב מסוכן. יש רעיונות למה? ואיך בכלל שומרים על הבטיחות תוך כדי המשחק?
העלית הרבה נושאים מעניינים וחשובים. אז ככה:
1. לגביי בטיחות - החוקים הבינלאומיים מחייבים שימוש במיגון הכולל: מסיכה, שנורקל, מגן פה (שמתלבש על השנורקל ולמעשה משפר את ההגנה של השנורקל עצמו. יש שחקנים שבוחרים להשתמש במגן שיניים כמו של איגרוף), כפפה (אם הפאק פוגע ביד חשופה יש סיכוי לשבר) וכובע עם מגיני אוזניים (זה למעשה כובע של כדור מים).
כמו כן, בתחרויות בינלאומיות המקלות נבדקים ואסור שיהיו חדים על מנת שלא יוכלו לעשות חתכים.
לגביי הסנפירים - גם הם צריכים להיות מאושרים לתחרות, ולמעשה סנפירי קרבון לא אושרו עד שהם צופו במיגון סביב הלהב על מנת שלא יגרום לחתכים.
בסופו של דבר, אחרי חודש+- אתה כבר לומד איך הדברים מתנהלים ויודע מתי ואיפה לא להתמקם (למשל כאשר שחקן מסתובב ומפנה אליך את הגב, הוא ימשיך לבעוט ולכן אתה תזוז משם).
יש פציעות, אבל אין צל של ספק שהן קורות בתדירות הרבה יותר נמוכה ועצימה מכדורגל לצורך העניין. גם רוב החבלות שנוצרות (אם בכלל), הן לא באמת פציעות אלא מכות יבשות שיום למחרת אתה כבר לא מרגיש.
2. לגביי עילפון - אני לא ראיתי או שמעתי על מקרה כזה. האמת שחשבתי על זה כמה פעמים, ואני לא יודע איך או למה זה לא קורה. אני יכול לשער שזה משתי סיבות:
א. מתחילת המשחקון השני שלך, גם אם לא עשית חימום לפני כן - אתה מחומם.
ב. הצלילות יחסית קצרות, וכמעט תמיד אתה עולה למעלה כי איבדת את הפאק או כי אתה כבר לא רלוונטי באותו מיקום. גם בהנחה ואתה שחקן ממש-ממש טוב, ולקחת את הפאק מאיזור ההגנה-אמצע הבריכה לשער הקבוצה היריבה, צללת לא יותר מ20 מטר (עם סנפירים).
אבל אלו רק ניחושים, תכלס אני לא יודע בוודאות למה זה לא קורה, אבל מה שחשוב זה שזה פשוט לא קורה. לפני שלושה שבועות אירחתי כאן שחקן מנבחרת הנוער של ניו זילנד והוא סיפר לי שהוא בין היחידים בנבחרת שלהם שהתעלף במים, וזה היה באימון כושר גופני (באימון צלילה חופשית). והוא אמר שגם שאר המקרים שהוא מכיר לא קרו במשחק אלא באימוני הצלילה על מנת להשתפר במשחק.
3. אני לא יודע מה הסיבה של אותו בחור להתעקש על ההפרדה בין הוקי מים לצלילה חופשית, אבל מבחינה פיזית מדובר על ענפים דומים אך "הפוכים" בפעילותם - בצלילה חופשית מדובר על הורדת הדופק, ייעול תנועתי מקסימלי ורוגע. בהוקי מים מדובר על ספרינטים עצימים ולפעמים מעט אגרסיבים.
אין ספק שיש דימיון בין הענפים, אבל השוני בולט מאוד. תכלס, לא שמעתי עדיין אף אחד מדבר על השוואה כזו \:
מקווה שעניתי על השאלות
_________________ הוקי מים \ הוקי תת מיימי קיים בישראל!
לפרטים נוספים: פורום הוקי תת-מימי
תודה על מידע, כל זה חדש ומעניין בשבילי.
יכול להיות שבאמת המאמץ המקסימלי מבחינת מחסור בחמצן הוא לא כזה גבוה, כמו בצלילה חופשית רגילה. למרות שספרינטים אנרגטיים אפילו של 20 מטר זה נראה כמו מאמץ לא קטן.
טוב, לגבי ההפרדה בין שני מושגים, הסיבה שם הייתה טכנית ופשוטה. אצל חלק מהאנשים
צלילה חופשית 'זכתה' לתואר 'מסוכן', והבנתי שזה הפחיד חלק מבעלי בריכות להעביר משחקים ותחרויות.
כרגע לא,
אנחנו בחיפוש מתמיד אחר קבוצה נוספת, ידוע לנו על כמה קבוצות שהיו קיימות אבל כרגע לפחות לי לא ידוע על אף קבוצה אחרת בארץ. כמובן שאם תתקלי במקום כלשהו בקבוצה אנחנו נשמח לשמוע...
בכל מקרה השחקן הכי ותיק בקבוצה שלנו גר בתל אביב ומגיע לשחק בימי שבת ככה שאם את בעניין אולי אפשר לחבר ביניכם
כרגע אנחנו לא משחקים, לצערי הבריכה בנופית ביטלה אותנו אבל עד כמה שידוע לי בעוד חודש-חודש וחצי הבריכה בגבעת אלה נפתחת ואז נחזור לשחק
_________________ הוקי מים \ הוקי תת מיימי קיים בישראל!
לפרטים נוספים: פורום הוקי תת-מימי
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להוריד קבצים בפורום זה