|
מחבר |
הודעה |
דן זלגלר
מדריך AIDA בכיר מאמן מדריכים APNEA
|
פורסם: חמישי, 15 פבר', 2007 16:34 נושא ההודעה: מונופין חדש ! |
|
|
כן, כן, כן ! קיבלתי את המונופין שהזמנתי, הוא הגיע כל הדרך מאוקרינה הרחוקה, מחברת Waterway.
לדגם קוראים "Glide" ואני מנסה אותו במים בכל הזדמנות (והיו לי 6 מאז שהוא הגיע )
אז הנה סיקור קצרצר.
כשצללתי עם סנפירים הייתי מודע תמיד לעובדה שלרגליים שלי מחוברות זוג פלטות ארוכות שעוזרות לי לזוז בצורה יעילה יותר. מאז שאני צולל עם המונופין אני פשוט שוכח שמשהו מחובר לי לגוף, זה פשוט כל כך טבעי - קשה לי לבטא את ההרגשה במילים בכלל - צמח לי זנב !
אני שוחה מאז ומתמיד בתנועת הצלפה (דולפין) והמונופין מייעל את התנועה עד לאין שעור. פשוט נעלמו לי כל ההגבלות והזמנים שאני מכיר... לדוגמא, צלילה לעומק של 30 מטרים, עם סנפירים אורכת כדקה ועשרים אצלי, עם המונו, אחרי 20 שניות (!!) כבר הייתי בקרקעית.
ניצול האנרגיה נהיה כל כך יעיל, שביצעתי היום צלילה לעומק של 16 מטרים, עם זמן תחתית של 2 דקות, כשאני בתנועה במהלך כל הצלילה ! לשם השווה, עם סנפירים הייתי מושך עד 1.30 גג בצלילה כזו.
לסיכום, המונו פשוט מאפשר לי להתמזג עם הים, כשאני במים איתו אני מרגיש שאני חלק ממנו.
דן.
נ.ב
יש גם תמונות, אני אעלה מאוחר יותר.
חזרה למעלה
|
|
|
|
פורסם: חמישי, 15 פבר', 2007 16:34 נושא ההודעה: קישורים מומלצים |
|
|
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
Zoharfi
תומך בקהילה
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
דן זלגלר
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
אבידג
חבר בקהילה
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
דן זלגלר
|
פורסם: שישי, 16 פבר', 2007 10:02 נושא ההודעה: |
|
|
אוקיי, כמו שאמרתי הדגם נקרא "Glide" והא מקביל לדגם שנקרא "Hyper" בחברות אחרות.
הסנפיר הינו עבודת יד, הוא עשוי מפיברגלאס המודבק בשכבות.
הוא שוקל 4.5 ק"ג וצף על פני המים (מאד נוח למנוחה בין צלילות - מה שלא קיים ברוב המונופינים האחרים), אחרי שעוברים את ה 10 מטרים איתו, הוא מקבל ציפה שלילית - מה שמאפשר להשתמש בפחות משקולות במהלך הצלילה - וכשחוזרים מהצלילה, מעומק של עשרה מטרים הציפה נהיית כל כך חיובית שאני קופץ מהמים כמו פקק מבקבוק שמפנייה מבלי להפעיל שום כוח.
הדרך בה האנרגיה מועברת מהגוף אל הסנפיר מאד שונה במונו הזה מבאחרים, כיס הרגל מהווה הארכה גמישה של כף הרגל, התחושה היא שכמו שכבר אמרתי, שהמונו הוא חלק ממך ולא תוסף כמו סנפירים או סוגי מונו אחרים שיצא לי לנסות.
מבנה כיס הרגל מאפשר גם להרטיט את הסנפיר במינימום מאמץ - כשמרטיטים את הסנפיר, שוחים כל כך מהר שהמסיכה , באופן מילולי ביותר, עפה מהפנים והעור מתחיל להימתח כמו בצניחה חופשית.
מחירו נכון למחירון 2006 הוא 440 יורו, אני חושב שהמחיר עלה במחירון 2007 אבל אנני בטוח.
הסנפיר נבנה על ידי חברת Waterway באוקרינה - למוצרי החברה לחצו על הקישור למטה;
http://www.freedivershop.com/fins-and-monofins/freediving?manufacturer=3
אני מוכרח להוסיף שהשירות שלהם היה נהדר לאורך כל תהליך ההזמנה ועד שהסנפיר הגיע אליי לדלת, ושלאחר סקר שוק נראה כי הם נותנים את התמורה הטובה ביותר לכסף.
הבעיה היא, שמשלוח של המונופין לארץ עולה כ60 יורו, אז כדאי להזמין יחד עם עוד מישהו כדי להוזיל את מחיר ההובלה (מה שאני עשיתי).
הסנפיר הגיע אליי תוך 12 ימים מיום ההזמנה.
חברה נוספת שמייצרת מונופינים שכדאי לבדוק ולראות לפני שקונים נקראת Leaderfins;
http://www.freedivershop.com/fins-and-monofins/freediving?manufacturer=6
דן.
נערך לאחרונה על-ידי דן זלגלר בתאריך רביעי, 24 יול', 2013 11:03, סך-הכל נערך 2 פעמים
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
Apnea Boy
חבר בקהילה
|
|
חזרה למעלה
|