שף השנהב
חבר בקהילה
הצטרף: 25 יונ' 2008 הודעות: 29
|
פורסם: רביעי, 25 יונ', 2008 16:33 נושא ההודעה: מתכון - מרק ספייסי לוקוס |
|
|
שלום לכולם,
הייתי רוצה לשתף אתכם בפנינה גסטרונומית קטנה... אז הנה התפיסה שלנו, לוקוס במשקל של 3 ק"ג, ניצוד בעומק של 20 מטרים בתוך מערה.
השותף שלי ואני החלטנו לחפש במערות בלבד בצלילת הדייג הזו, מה שאנחנו עושים לעיתים נדירות בלבד את הלוקוס עצמו חיסלנו כמו שהוא, אבל מהשאריות הכנו מעדן!
הרתיחו במים את ראשו של הדג ואת השאריות שחתכתם מאיזור הבטן, לאחר שהמים רתחו, הנמיכו את האש וכסו את הסיר לשעה.
הוסיפו:
- שני פלפלי צ'ילי מיובשים
- ג'ינג'ר טרי פרוס
- מלח ופלפל
כסו את הסיר והניחו לטעמים להתערבב.
לאחר מכן, סננו את השאריות והפרידו אותן מהנוזל.
הוסיפו:
- אפונה
- שרימפס נקיים (ללא קליפה)
- שמן זית
- איטריות שעועית
- אבקת צ'ילי לפי הטעם
והמשיכו לבשל על אש קטנה עד שהאטריות מוכנות.
בתיאבון!
מתכון מקורי: Johnny - Medfish
|
|