שף השנהב
חבר בקהילה
הצטרף: 25 יונ' 2008 הודעות: 29
|
פורסם: רביעי, 25 יונ', 2008 17:09 נושא ההודעה: מתכון - לוקוס שלם על האש |
|
|
שום, צ'ילי, כוסברה... תבלינים נהדרים, אבל אם אתם חושבים שהם הכרחיים על מנת לקבל לוקוס טעים - כנראה שאנחנו מדברים על לוקוס מזן שאני לא מכיר חברים. כל מה שהלוקוסים של הים התיכון זקוקים לו הוא מעט מלח, שמן זית איכותי ואש טובה.
בתמונות הבאות תוכלו להתרשם מצלייה של לוקוס במשקל של 7.5 ק"ג, מהגדולים שיצא לי לצלות שלמים בפעם אחת.
פויינטרים:
- חברו שתי רשתות דגים יחד (כמו בתמונה)
- חשוב מאד לשקול את הדג בצורה מדוייקת לפני שאתם מתחילים את הצלייה
- הדליקו אש וודאו כי כל הגחלים נדלקות
- כשהאש שוכחת והגחלים לוחשות, הניחו את הדג בגובה של 20-30 ס"מ מעל האש
- חשוב להפוך את הדג בערך כל 5 דקות - אחרת הוא יישרף
- זמן הצליה - ½ שעה לכל קילוגרם
לאחר שהדג בילה שעה על האש, הנמיכו אותו כך שיהיה קרוב יותר אל האש
זהו! הדג מוכן (אחרי 3 שעות במקרה שלנו). הגישו את הדג שלם לאחר ששפכתם עליו שמן זית ומיץ לימון, עם יין לבן וסלטים לבחירתכם.
בתיאבון!
מתכון מקורי: D.Kollias - Medfish
|
|