שף השנהב
חבר בקהילה
הצטרף: 25 יונ' 2008 הודעות: 29
|
פורסם: ראשון, 29 יונ', 2008 8:28 נושא ההודעה: מתכון - לברק על האש ברוטב שום ולימון |
|
|
המתכון הבא יציג דרך נוספת להכנת דג הלברק הטעים להפליא. המתכון מתאים לשני סועדים.
בשביל המתכון נצטרך:
- 2 דגי לברק
- 4 תפוחי אדמה
- מלח ים (גס)
- 3 שיני שום
- 2 בצלים
- 4 פלפלים ירוקים
- חומץ בן יין לבן
- שמן זית
- לימון
- כוסברה
- פטרוזיליה
ההכנה:
קיצצו דק מאד שן שום אחת, חצי בצל ואת הכוסברה. הניחו בקערה והוסיפו 1/2 כוס שמן זית. רסקו וערבבו את הרכיבים יחד בקערה, על מנת לשחרר טעמים אל שמן הזית, עד שמתקבל מרקם של משחה.
בצעו חתך בדג מתחילת הבטן ועד הזנב (פרפר). מרחו את עורו של הדג במהרבה מלח ים. פזרו מעט מלח ים גם בצידו הפנימי של הדג. הניחו את הדגים על תבנית לדגים והניחו את התבנית על גריל, כשצד העור פונה כלפי מעלה, כדי לסגור את הדג. בזמן שהדגים על האש, שיפכו את נוזלי התערובת שהכנו על עור הדג. שימרו את הבצלים והשום עצמם למילוי הדג.
היפכו את הדג ושיפכו את התערובת של הבצלים והשום על חלקו בפנימי של הדג. השאירו על האש עד שהדג מוכן. כ-2 דקות לפני הסרת הדג מהגריל, סחטו 1/2 לימון טרי על הדג.
חיתכו את תפוחי האדמה לקוביות קטנות, וטגנו בשמן זית במחבת עמוקה. חיתכו את הפלפלים והבצלים לטבעות וטגנו במחבת עמוקה, טיגון קצר. סננו את תפוחי האדמה, הפלפלים והבצל והניחו על צלחת. פזרו מעל שום טרי קצוץ דק מאד, פטרוזיליה קצוצה ומעט חומץ בן יין לבן.
בתיאבון!
מתכון מקורי: eldoovis - Medfish
|
|