פורסם: ראשון, 29 יונ', 2008 8:44 נושא ההודעה: מתכון - נזיד תמנון בסגנון מאלטי
המתכון הבא הינו לנזיד תמנונים בסגנון מאלטי.
בשביל המתכון נצטרך:
- 1.5 ק"ג תמנון (או מספר תמנונים קטנים במשקל זהה)
- 1 ליטר של מים
- 2 בצלים לבנים
- 1 תפוח מקולף וחתוך ללא גרעינים
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות רסק עגבניות
- 500 גרם עגבניות מקולפות (שימורים)
- 1 כף קורנפלור
- 2 כפות סוכר חום
- 1 כוס יין לבן
- 4 עלי דפנה
- פלפל
ההכנה:
חממו שמן זית בסיר גדול, על להבה בינונית. קיצצו את הבצל ואת התפוח והוסיפו לסיר. הוסיפו את עלי הדפנה ומעט פלפל. המשיכו לטגן תוך כדי ערבוב עד שהבצל מתרכך. הוסיפו את העגבניות הקלופות ואת רסק העגבניות. הוסיפו את הסוכר החום ובשלו במשך כ-2 דקות.
מיזגו את המים לקערה גדולה וערבבו היטב עם הקורנפלור, עד שהמים מקבלים צבע לבנבן אחיד. הוסיפו את המים אל הסיר והביאו לרתיחה תוך כדי בחישה. הנמיכו את האש והניחו לתערובת להתבשל על אש נמוכה מאד.
נקו את התמנון היטב וחיתכו את הזרועות לרצועות ברוחב של כ-3 סנטימטרים. חיתכו את ה"ראש" ל-4 חתיכות והוסיפו אל תוך הסיר. כסו את הסיר ובשלו על להבה נמוכה במשך כשעתיים וחצי. הרימו את המכסה וערבבו. הניחו לנוזלים להצטמצם עד לקבלת מרקם סמיך. המתינו עד שבשר התמנון הופך רך וניתן לנקבו בעזרת סכין בקלות. הגישו בקערה עמוקה עם לחם טוב.
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להוריד קבצים בפורום זה