פורסם: ראשון, 09 נוב', 2008 16:53 נושא ההודעה: תפריט תזונה לצלילה - ארוחת בוקר של אלופים
ארוחת בוקר של אלופים - תפריט ארוחה לפני צלילה
כמו שהסביר את זה יפה מאד דן במאמר על צלילה חופשית ואוכל והקשר ביניהם, בפינה זו נביא אליכם אפשרויות של הרכבים לארוחות ליום צלילה , הפעם נתחיל עם ארוחת הבוקר או ארוחה לפני צלילה. כמו כן אתן מתכון אחד או שנים לכל ארוחה.
לארוחת הבוקר מומלץ לאכול כמה שפחות כדי שלא להכביד על מע' העיכול בזמן הצלילה. אך עם זאת אין להיכנס לצלילה כאשר אתם רעבים, לכן מומלץ לאכול ארוחה קלה לפני הצלילה: את הארוחה אנו נרכיב מכמה מרכיבים חיוניים לתפקוד בזמן מאמץ. המרכיב העיקרי של הארוחה יהיה הפחמימות המרוכבות הנותנות אנרגיה זמינה בזמן הפעילות.
הרכב ראשון:
כריך מלחם מלא עם חמאת בוטנים ודבש.
פרי אחד: תפוח/בננה.
חטיף אנרגיה עם חלבון מי חלב.
משקה איזוטוני או מים 2 כוסות לפחות.
הרכב שני:
גרנולה עם פירות יבשים וחלב סויה
פרוסה עם ממרח חלבה
פרי אחד: תפוח/בננה.
משקה איזוטוני או מים 2 כוסות לפחות.
הרכב שלישי:
עוגיות גרנולה
100 גר' שקדים
משקה סויה/יוגורט.
מים 2 כוסות לפחות.
עוגיות גרנולה וסוכר חום:
מרכיבים:
3 כפות סוכר
250 גרם חמאה
400 מ"ל תרכיז תפוחים טבעי
2 ביצים קטנות
2 כפיות תמצית וניל
300 גרם קמח מלא
1 וחצי כפיות סודה לשתייה
3/4 כפית מלח
1 וחצי כפיות קינמון
550 שיבולת שועל סוגת
200 גרם צימוקים
ההכנה:
1. ערבבו את החמאה עם תרכיז התפוחים והסוכר והוסיפו את הביצים ותמצית הוניל.
2. ערבבו בקערה נפרדת קמח עם אבקת סודה לשתייה, מלח וקינמון. הוסיפו תערובת זו לתערובת החמאה וערבלו לקבלת תערובת אחידה.
3. ערבבו את הקוואקר עם צימוקיםואגוזים והוסיפו לתערובת. ערבבו היטב.
4. חממו תנור ל-180 מעלות. צרו עוגיות בעזרת כף והניחו על תבנית עם נייר אפייה. אפו כ-15 דקות. היזהרו מאפיית יתר. צננו על רשת והעבירו לכלי אטום.
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להוריד קבצים בפורום זה