|
מחבר |
הודעה |
Boaz
תומך בקהילה
|
פורסם: שישי, 05 דצמ', 2008 21:17 נושא ההודעה: שיאן עולם כמעט ומוצא את מותו במפגש מצמרר בינו לבין סירת מנוע |
|
|
הצלם הימי ושיאן עולם 4 פעמים,פרדריק בויל, כמעט מוצא את מותו כאשר נדרס על-ידי סירת מנוע.
האירוע התרחש ב8 בנובמבר 2008 במהלך צילומים לסרט דוקומנטרי שצילם בויל בפולינזיה,כאשר הוא צולל באיזור מוכרז ומסומן ברדיוס של 50 מטר כאיזור צלילה.
פרדריק בויל
בויל צילם הפעם צוללי מכשירים ובעוד אלה התחילו את הצלילה שלהם,הוא עדיין שהה על פני המים בעת ההתנגשות.
בויל מתאר את החוויה כאילו הכל קורה בהילוך איטי:"אף אחד לא שמע או ראה אותה מגיעה. תחילה,הלהב שבתחתית הסירה בחלקה הקדמי עבר על הגב מכתף שמאל לכתף ימין. החלק האחורי השאיר אחריו חתך באורך של 40 ס"מ בגב. אחרי הפגיעה הזאת ,שמתגמדת לעומת הבאות מבחינת כאב, נפגעים הסנפירים ונקרעים לגזרים. אני לא יודע איך זה קרה אבל בדרך נס הרגליים לא ניזוקו..בחלק השלישי בפגיעה פוצץ מארז האלומיניום של המצלמה שלי לתוך המדחף,שלוקח איתו את ידי הימנית.לעולם לא אוכל לשכוח את צליל שבירת העצמות..."
לאחר הדריסה,על פני המים,בויל נותר בהכרה ועל אף שבר פתוח ומדמם במרפקו,מסתובב לכיוון הסירה וצועק לעברה. האנשים בסירה שכנראה שמעו משהו,הסתובבו והבחינו בו אך בכל זאת המשיכו במסלולם.
בויל נמשה מהמים על-ידי סירת הצוללים,שהביאה אותו לבסיס הבתארגנות שלהם,שגם הוא רחוק שעתיים שייט למקום שממנו יוכלו בכלל לפנות אותו לבית החולים.
דמיינו לכם שייט בן שעתיים בסירה מתנפחת באורך של 7 מטרים כאשר הגב פצוע,לא לדבר על עצמות מבצבצות אחוצה מהחליפה וכל זה ללא משככי כאבים...זה ודאי נתן לו די זמן להרהר במהות הכאב..
למרות מצבו,מספר בויל שנשאר בהכרה כל הדרך ולא נכנס למצב של הלם.
"אני ממש מופתע מזה,כנראה שזה תרם להשארות שלי בחיים כי סרבתי להסיר את חליפת הצלילה עד להגעתי לבית החולים. הלחץ שהפעילה החליפה השאיר פצעים פתוחים-סגורים,בכך מנע דימום מאסיבי וקיבע את העצמות שלא יזוזו."
לאחר השייט הזכור לו כ-אין סופי,הוטס בויל לבית החולים ושם הוכנס מיד לחדר ניתוח,שם שמו לו פינים במרפק ומספר פלטות מתכת במפרק כף היד.
למרבה המזל,פרד בויל בריא ושלם על אף הפצע העמוק בזרועו שחשף עורק לפני השטח(ובאורח פלא נשאר שלם ),ופציעות נוספות כמו חתך עמוק ונפוח בגב,מרפק ימין פרוק,שבר פתוח,מספר שברים במפרק כף היד,ופגיעה באחד העצבים באותה יד.
מגובס ותפור הוא מוצא מקום להתבדח ואומר:"מעכשיו אני הולך לצפצף בכל גלאי המתכות בשדות התעופה בהם אני אעבור.."
ידוע בכישורי הצילום התת-ימי שלו. צילום של בויל.
היום פרד בויל כבר בביתו שבבלגיה,הוא לא יוכל להכנס למים כ 3 חודשים, מה שהביא להפסקת הצילומים לסרט שצילם.. אך הוא עדיין אופטימי ומביט קדימה. הוא לא מפסיק לדבר על ההצטרפות שלו למשלחת לחקר עמלצים לבנים בפברואר 2009.
_________________ שמח פה!
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
|
פורסם: שישי, 05 דצמ', 2008 21:17 נושא ההודעה: קישורים מומלצים |
|
|
|