ארז, נכון להיום לא רשומים שיאים ישראליים בצורה רשמית ורובם מורכבים משמועות וסיפורים.
הדבר נגרם ע"י שנים של תפישה חובבנית לענף.
האמת, כדי לקבוע שיא יש צורך בהרבה גורמים, והעלות היא גבוהה
לכן, לפי דעתי, לא נרשמו השיאים בצורה מקצועית.
ישנו מאמר מעמיק בנושא איך נקבע שיא בצלילה חופשית בפורום המאמרים.
פורסם: רביעי, 24 דצמ', 2008 11:05 נושא ההודעה: זה נכון
אני שמשתי כצולל בטיחות.
אגב בצלילה במשקולות קבועות, משתנות,ללא עזרים יש שיאים ישראלים שנקבוע בתחריות בסיני בעיקר ע"י ארז באטוס.
אני מתפלא על השף שמפיץ מידע לא נכון.
(אבל מה שכן נכון שהשיאים האלה אינם עומדים בסטנדרטים העולמים של תקופה זו).
אני שמשתי כצולל בטיחות.
אגב בצלילה במשקולות קבועות, משתנות,ללא עזרים יש שיאים ישראלים שנקבוע בתחריות בסיני בעיקר ע"י ארז באטוס.
שימשת כצולל בטיחות.
זהו, זה בערך כל הפרטים שתשתף איתנו...?
_________________ ...The Only Constant is Change...
פורסם: רביעי, 24 דצמ', 2008 12:31 נושא ההודעה: Re: זה נכון
יולי כתב:
אני שמשתי כצולל בטיחות.
נו,איתי אז מה לא נכון.
שיא הוא שיא רק אם הוא רשום.
האר נא עיניי היכן רשומים שיאים אלה.
האמן לי כי ניסיתי בכל מקום ופינה לקבל תשובה, בAIDA לא רשום אף שיא ישראלי והרישום האחרון נעשה ב2002 .
אל תשלח אותי לFDI כי זה רק יוכיח את צידקתי.
סליחה עובד. אתה צודק.
פרטים:
הינו במשך 4 ימים בצלילות בחור הכחול (דהב).
יום ראשון שימש כחימום והתמקמות.
ביום השני אלון צלל במשקלות קבועות לעומק של 64.5 בזמן של בערך 2:07 (אני לא זוכר בדיוק), הוא יצא בפוקוס מלא ועם חיוך גדול (זה נכון לכל הצלילות שלו ושלי). ביום השלישי אלון עבר למשקולות משתנות (השתמשנו ב 20 פאונד. כלומר צריך 2 תנועות עם המונו בהתחלה). לאחר העליה השעון הראה 76.5 יום אחרון שוב משקולות משתנות הפעם השעון נעצר על 79.4 ב 2:12 .
אני צללתי משקולות קבועות עם סנפירי גומי ל 38.5, 37.5 , 39.5 43.3 (שיאי אישי 30 ס"מ שיפור).
אני יוסיף שהרבה הרבה יותר קשה לצלול כאשר אין קרקעית קרובה. מומלץ לנסוע בחום. (אם מישהו נוסע אני יכול להסיף מספר טיפיים) התוצאות עררו התפאלות גם בקרב שארק הצוללים שהיו במקום. לא היה לנו מצלמה נגד מים כך שאין תמונות. (אגב לא ראיתי אותו למשך 1:10 בערך).
התנאים היו מצוינים. ראות של 20-25 מטר ללא גלים וכמובן בלי זרם. (למרות שבחור נהיה די חשוך ביחוד יחסית לאילת).
אם שכחתי משהו אז תשאל ואני יוסיף
באהבה
איתי
ווואאאאאאאאאאאוווווו
נשמע מצוין, פשוט מדהים.
שוב אני ירוק, מקנאה, איזה כיף זה לצלול עם אנשים שעושים את זה מתוך אהבה.
מזל טוב לאלון על השיא האישי, ולך על השיפור.
נקווה שבקרוב תערך איזה שהיא תחרות שבה נוכל לרשום את השיאים האישיים כשיאים ישראליים.
ובא לציון גואל.
64.5 בקבועות ו79.4 במשתנות אלה הישגים ששוה לפרסם
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה אתה יכול לצרף קבצים להודעותיך בפורום זה אתה יכול להוריד קבצים בפורום זה