|
מחבר |
הודעה |
ohadh
עוזר מדריך AIDA
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
|
פורסם: שני, 06 אפר', 2009 18:21 נושא ההודעה: קישורים מומלצים |
|
|
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
Gidi
מדריך AIDA לצלילה חופשית
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
דן זלגלר
מדריך AIDA בכיר מאמן מדריכים APNEA
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
שפונגל
תומך בקהילה
|
פורסם: רביעי, 08 אפר', 2009 1:58 נושא ההודעה: |
|
|
התיאוריה שלי לגבי פאקינג היא כזאת:
פאקינג יכול להיות מעולה אם נעשה בצורה מושכלת ולא בצורת חבלה עצמית.. מה זאת אומרת,
הפעולה טובה בעיניי כדי למתוח שמה את כל הדפנות והרקמות לרמה שתגביר את האלסטיות.. גם בסטאטי וגם בדינאמי.
צורה מושכלת כוונתה, מתיחה !בריאה! והדרגתית של דפנות הריאות ושאר המערכות הקיימות המושפעות כתוצאה מניפוח הריאה.
צורה לא מושכלת - הכוונה, רקמה שנקרעה כתוצאה ממתיחת יתר (תודה יותם) עלולה להפוך לצלקתית, ורקמה צלקתית, באופן הגיוני לא יעילה כמו ריקמה בריאה.. דהיינו מתיחת יתר עלולה לגרום לקרעים וצלקות מיקרוסקופיות, שעם הזמן - יקטינו את יכולת ניצול החמצן של הריאות... ייתכן גם ולטווח ארוך.
בנוסף,
בעבודה הקודמת שלי, היה לי מד דופק ולחץ דם זמין ועשיתי על הגוף שלי ניסויים.. וגיליתי שככל שאני עושה יותר פאקינג - ככה הדופק שלי עולה יותר בצורה !!דראסטית!!...
אז אני חושב שגם פה - אם מתבצעת אובר-פאקינג, נוצר אפקט הפוך.. ניצול גדול יותר של יותר חמצן שמתבטא בסוף בשריפה יותר מהירה של החמצן בריאות.
לדעתי פאק אחד גג שתיים מספיקים לפני צלילה - ואם הייתי מחליט לבצע פאקינג לפני צלילה הייתי עושה "חימום" של פאקינג לפני צלילה, דהיינו, סטאטי במים (תחת לחץ) + פאקינג, כדי למתוח את כל המערכות שמושפעות מהנשימה - גם לריאות מגיע חימום של מתיחה - לא?
הבעיה שלי עם המתיחה המושכלת, זה שלאורך זמן אני חש שמערכת הנשימה שלי מותשת הרבה יותר מהר.. זתומרת שאם אני מחליט שבא לי להיות 30 דקות במים ולא דקה יותר, אולי אעשה פאקינג.. אבל אם אני אהיה יותר מזה, אז אולי אעדיף שלא.
בנוסף שמתי לב, שכשאני שם חליפה, יותר קשה לי לנפח את הריאות מאחר ומופעל על בית החזה שלי לחץ אלסטי... וכשאני מנפח את הריאות שלי עם החליפה מתבצעת צריכת חמצן עצומה כתוצאה מניסיון הסרעפת שלי להתגבר על הלחץ האלסטי - אז גם פה, לפעמים כשיש לי זמן לעשות קצת ניסויים ומשחקים עם עצמי, אני נושם על לשלב שבו אני חש שאני מתחיל להתאמץ עם הסרעפת ואז עושה פאקינג, אבל לא כדי לדחוס אוויר מעבר לקיבולת הטבעית - אלא כדי להגיע עד לקיבולת הטבעית מבלי לצרוך כל כך הרבה חמצן עם הסרעפת.
אלו הם הגיגי האישיים כמובן.. אבל בגדול המסר הוא - שכל עוד התחושה של הפאקינג נשארת !!נעימה!!, אז זה מבורך.. ברגע שהתחושה הנעימה מתחילה לחלוף ולעבור יותר לכיוון של אימון סיבולת - אזי מתבצע סבל, אמנם במינון נמוך, אבל ברגע שנוצר סבל נוצרת תחושת סכנה ואי נוחות פיזית, וגם זה, מבחינה מנטלית, צורך יותר חמצן וחוסר נוחות במים.
_________________ תבוא ברכה על ראש האדם אשר שעה שאין לו מה לאמר, נמנע מלהוכיח זאת במילים...
ג'ורג' אליוט.
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
|
|