פורסם: חמישי, 18 יונ', 2009 18:42 נושא ההודעה: מונופין flyer- עזרה
יש לי מונופין חדש מדגם flyer וראיתי שכיסי הרגליים די מגבילים. ניסיתי לשים את המונופין מחוץ למים (רק כדי לבדוק) וזה היה מאד קשה רק להכניס חלק מהרגל. האם המצב משתפר עם המונופין הזה בתוך המים? יש לכם טיפים לגבי הרכבת מונופינים מהסוג הזה ?
פורסם: שישי, 19 יונ', 2009 7:55 נושא ההודעה:
היי גידי,
שמח לשמוע שהמונופין הגיע בשלום
כיסי הרגל של המונופין – אמורים להיות מגבילים מאד – זכור כי מטרתם הינה לכלוא את כף הרגל בצורה כזו שלא תאפשר להן לזוז במהלך הנעתך במים. אלו של המונופינים הקלאסיים (כולל ה-Flyer) נחשבים למגבילים יותר מאחרים. כשקיבלתי את סנפיר הגלייד הראשון שלי, אני לא חושב שהייתי מסוגל להחזיק את הרגליים שלי בתוכו ליותר מ-10 דקות, לפני שהכאבים ברגליים העלו דמעות בעיניי... ...שוב, זה ילך וישתפר.
על כל פנים, לאט לאט, עם השימוש, כיסי הרגל יקבלו את צורת הרגליים שלך ומצד שני הרגליים שלך יתחילו להתרגל ללחץ שמופעל עליהן מכיסי הרגל. על מנת לנעול ולחלוץ את המונופין תצטרך להשתמש בכח - על מנת למתוח את הרצועה האחורית ולהשחיל את כף הרגל פנימה - פעולה שקל יותר לבצע במים מאשר על היבשה.
אני הייתי ממליץ לנסות ולדחוף את המונופין אל הרגל ולא למשוך.
כלומר להכניס את הרגל לתחילת הכיס לקפל את הרצוע אל מתחת לכף הרגל ואז לתפוס בסנפיר ולדחוף אותו כנגד התנגדות של הרג
יש לי את דגם ה- Glide, שגם לו כיסי רגליים מגבילים ביותר, אחרי שיותר משנה צללתי עם ה- Nemo, שלו יש כיסי רגליים נוחים כמו של סנפירים רגילים.
אז שלוש עצות לי אליך:
1. במים הרבה יותר קל לנעול אותו (או לפחות הרבה פחות קשה).
2. אני משתמש בשיטה שאיתי (יולי) דיבר עליה - אני קודם כל דוחף את הרגל כמה שיותר פנימה, ואז מלביש את הרצועה מעל העקב.
3. גרביים - אני צולל איתו בלי גרביים. אחרי הרבה נסיונות הגעתי למסקנה שמה שאני צריך זה רק את החלק של הגרב שמכסה את האצבעות, ככה אני נמנע מלפצוע את האצבעות מהחיכוך עם פנים הכיס. אז גזרתי שתי גרביים ישנות והשארתי רק את החלק המדובר - וזה הרבה יותר נוח.
עכשיו זה כבר ברמת נוחות שמאפשרת לי להישאר עם המונו זמן ממושך ברציפות.
בהצלחה
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להוריד קבצים בפורום זה