|
מחבר |
הודעה |
Yarden1991
חבר בקהילה
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
|
פורסם: שבת, 18 יול', 2009 20:11 נושא ההודעה: קישורים מומלצים |
|
|
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
Yotam
חבר בקהילה
|
פורסם: ראשון, 19 יול', 2009 20:15 נושא ההודעה: |
|
|
היי ירדן,
כמו שאתה מתאר אותה, הבעיה שלך די מוגדרת:
אתה לא משווה לחץ בסינוסים.
הסינוסים הם חללים ברקמה הסחוסית שמעל ללחיים, בצידי האף, ומעל העיניים. החללים האלו גמישים בצורה חלקית מאוד, ולכן יש צורך להשוות בתוכם את לחץ הסביבה כדי למנוע פציעה - בדיוק כמו בתעלות שבאזניים.
בדיוק בשביל זה, הסינוסים מחוברים אל חלל האף בתעלות קטנות, שמאפשרות תנועה של אויר אל הסינוסים ומהם. השוואת הלחץ בעת צלילה מתבצעת לכן מעצמה - כאשר לחץ הסביבה גדל, אויר מחלל האף נדחס אל תוך הסינוסים ומונע את מעיכתם.
הבעיה מתחילה כאשר מבנה התעלות והסינוסים מקשה על הניקוז (תעלות צרות או סינוסים קשיחים במיוחד), כאשר יש נזלת, או כאשר השוואת הלחץ לאזניים מתבצעת באופן לא נכון.
אז, הסינוס נמעך ונפצע, וכתוצאה מכך מתחיל דימום. כאשר הסינוס סתום לחלוטין, לדם אין לאן להתנקז, והוא מוסיף לחגיגה שבתוך הסינוס (מה שתארת בתור הכאב במצח).
מול האפשרות הראשונה אין לך כל כך מה לעשות, אבל בנוגע לשתיים האחרות:
א. האם במקרה הדימומים שתארת קרו כשצללת בעודך מצונן/מנוזל/סובל מאלרגיה, או תקופה קצרה לאחר מכן? במידה וכן, עלייך פשוט להמנע מלצלול במצבים כאלו.
ב. באיזו שיטה אתה משווה את הלחץ לאזניים? פרנזל או וואלסלווה*? האם אתה מפעיל לחץ מספיק כדי לדחוף את האויר דרך האף אל תוך הסינוסים? האם אתה משווה לחץ בתדירות מספיקה? נסה אולי להעמיק מ-מ-ש לאט, במשיכה בחבל, וכל 20-30 ס"מ להשוות לחץ. שים לב לתחושות שלך, האם אתה מרגיש לחץ מצטבר באזור המצח? האם אתה מרגיש שפמפמת את כל האויר שאפשר לחללים הקשיחים שבראש שלך?
לסיכום, עצתי הבהחלט לא מקצועית אלייך, היא פשוט לשחק עם זה לאט לאט, לא להעמיק מהר מדי, לא לצלול כשאתה מנוזל, ולנסות להבין באיזה סיטואציות הגוף שלך מגיב רע ללחץ, וללמוד כיצד להמנע מהן.
* במקרה שאתה שואל את עצמך עכשיו מה לעזאזל אני רוצה ממך, אתה מוזמן לקרוא כאן: http://heb.apnea.co.il/3_education.html#Equalization על טכניקות השוואת לחצים.
מקווה שעזרתי...
_________________ יותם
"כשיסיימו למרוט אותי, כבר לא יהיה אכפת לי
איזה שניצל אני הולך להיות"
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
Yarden1991
חבר בקהילה