|
מחבר |
הודעה |
יאן
תומך בקהילה
|
פורסם: ראשון, 09 אוג', 2009 17:32 נושא ההודעה: סופ"ש איכותי |
|
|
אז ככה, רציתי לשתף בעיה שיש לי זמן רב, אולי מישהו יוכל לתת איזה טיפ.
בגדול מאז שאני צולל אני זוכר שתמיד נושא השוואת הלחצים הלך קשה.
היום אני משווה לחצים בעזרת שיטת פרנזל עם הלשון, לרוב שאני צולל הפמפום דורש מימני מאמץ ושאני חוזר למעלה אני מרגיש לחץ הפוך וב99% מהמקרים זו אותה אוזן ימין שלא מתאזנת בקלות וזו עם הלחץ ההפוך.
מה שקרה בסוף שבוע האחרון דבר שיחסית נדיר, ישנם ימים בודדים שהפמפום עובד ללא מאמץ כלל, ללא לחץ הפוך בעליה, פשוט מושלם, דבר שנותן לי את היכולת להעמיק ובכלל להנות הרבה יותר מהצלילה.
יום שבת שוב הפמפום לא עבד חלק ולא יכולתי להעמיק יותר מידי וכל פמפום זה מלחמה.
אשמח לשמוע על טכניקת פתיחת תעלות רצונית אולי זה יכול לעזור (מי שמצליח לפרט כמה שיותר מה הוא עושה ואיך זה ניראה, מה מזיזים, מה סוגרים, לפרט לפרט לפרט).
בכל אופן יום שישי היה יום ממש טוב מבחינת השוואת הלחצים, איתי ירד ל 50 מטר, מיוחס ירד 35 פעמיים, אני השוותי את שיאי האישי בצלילה קלה והיתה לנו גם הצלה של בחור שירד ל 48 ויצא עם ריקוד ועלפון על פני המים.
בישבילי זה היה עוד יום מדהים ללא בעיות אזניים.
ביום שבת יצאנו עם סירה אני, איתי, נועם ואלון למים עמוקים כדי שאלון ואיתי יוכלו לרדת עמוק יותר.
איתי עשה צלילה מרשימה ל 55 מטרים צלילה של דקה 45 ויצא כמי שיצא מצלילה נחמדה בסטיל אם פקוטוקול יציאה מהיר.
אלון השווה את שיאו הישראלי 60 מטרים בזמן של 2 דקות בערך(לא זוכר בדיוק) וגם הוא יצא בקלות וביצע פרוטוקול יציאה תקין.
לי שוב היו בעיות פימפום - זה לא שאני לא מצליח לפמפם אלה שהדבר מצריך ממני מאמץ מאוד גדול ולרוב מלווה באוזן הפוכה בדרך למעלה.
הצעות יתקבלו בברכה...
אגב, היו צילומי וידאו שאני מקווה שאיתי יעלה לאתר. מזל טוב איתי על השיא האישי הבינלאומי החדש, בהחלט מרשים.
ולא נשכח להזכיר שהיה כיף גדול לחלוק זולה עם אפרת ושליש(אולי כבר חצי) ,איתי ונועם- היה כיף..
_________________ כמה שיותר זמן........
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
|
פורסם: ראשון, 09 אוג', 2009 17:32 נושא ההודעה: קישורים מומלצים |
|
|
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
ohadh
עוזר מדריך AIDA
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
יאן
תומך בקהילה
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
Boaz
תומך בקהילה
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
יאן
תומך בקהילה
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
Yotam
חבר בקהילה
|
פורסם: ראשון, 09 אוג', 2009 20:55 נושא ההודעה: |
|
|
זה שלום יאן,
זה עצות שאולי יעזרו:
א. "סינופד". מייבש את הריריות באף, בסינוסים ובתעלות. לא ניסיתי בעצמי, ולא יודע מה היקף התועלת או תופעות הלוואי, אבל אני מכיר כמה צוללי מיכלים שעושים בה שימוש באופן קבוע.
ב. אתה אומר שבירידה אתה מתאמץ לפמפם. אתה עושה פרנזל נטו, או מנצל גם את הכח של הלסת?
כלומר, מגדיל קצת את נפח הפה לפני הפמפום ואז משתמש בכח של הלסת והלחיים כדי לדחוף את האויר ביחד עם בסיס הלשון.
גם בלי ממש "mouth fill", אני מצאתי את זה די יעיל בעיקר בתקופות מנוזלות.
ג. אין לי שום דרך להסביר מה אני עושה כשאני פותח תעלות רצונית. אבל אני יכול לספר שגיליתי שאני בכלל מסוגל לעשות את זה, כשיום אחד התאמנתי בבריכה, בעומק של מטר וחצי, ושמתי לב שבהפרש לחצים נמוך מאוד שכזה, אני מבצע פתיחת תעלות רצונית לא רק בלי בעיה, אלא גם באופן אינסטינקטיבי לגמרי, בלי לחשוב על זה בכלל, ובלי לקרוא למה שאני עושה "פתיחת תעלות רצונית". וכשחשבתי על זה קצת הבנתי שאני עושה את זה כנראה מגיל מאוד צעיר.
אז אולי עבודה על העניין - תוך הזזת הלסת, בליעת רוק וכיו"ב פרצופים משונים, בעומק רדוד מאוד - עשויה להביא אותך לתובנות אישיות בנושא.
מקווה מאוד שזה עזרתי (ומלא קנאה על הצלילות והעומקים),
_________________ יותם
"כשיסיימו למרוט אותי, כבר לא יהיה אכפת לי
איזה שניצל אני הולך להיות"
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
יולי
חבר בקהילה