|
מחבר |
הודעה |
דן זלגלר
מדריך AIDA בכיר מאמן מדריכים APNEA
|
פורסם: שלישי, 08 ספט', 2009 18:39 נושא ההודעה: סופשבוע של צלילה חופשית וכיף |
|
|
בסוף השבוע האחרון החלטנו, אירית ואני, שנצא לצלילת כיף לשם שינוי ונחקור את מה שנותר מהריפים באיזור שבין המצפה התת ימי ומסוף טאבה.
אספנו איתנו את בטי וורוניקה, החברות של אירית, ושמנו את פעמינו אל חוף המגדלור. מה רבה הייתה הפתעתנו כשגילינו במקום את האחים מרקל (בהרכב חסר) - יאן ובועז יחד עם חבר נוסף ואת דימה מירושלים - שלא נצפה במים כבר הרבה יותר מדי זמן!
לאחר כמה דקות של התאקלמות החלטנו שנצא לצלילה נוסטלגית משהו, במצפה התת ימי. זה תמיד משעשע להגיע בצלילה חופשית אל השמשות של המצפה - לא ברור מי בא להסתכל על מי - אנחנו על המבקרים במצפה או הם עלינו - על כל פנים - נראה שהם מאד נהנים לצפות בנו משתעשעים במים.
איך שנכנסנו אל תוך המים, קידם את פנינו תמנון חביב אך ביישן
וכאילו שזה לא הספיק, פגשנו שני תמנונים נוספים בדרך (בווידאו בהמשך)....
כשהגענו אל המצפה החבר'ה התחילו להשתעשע עם המבקרים (במשנה זהירות, כמובן, שלא לפגוע באלמוגים היפים והעדינים במקום)
האחים מרקל
ודימה
בדרך בחזרה נתקלנו בעוד כמה בעלי חיים מקומיים ולאו דווקא שגרתיים כמו כוכב הים בתמונה
והדבר הזה.... שזכה לכינוי "הלחמנייה", ונראה כמו כוכב ים מחומש - שפשוט שכחו לצמוח לו הזרועות, אם מישהו יודע מה זה בדיוק - אני אשמח לשמוע!
וגם ברקודה סקרנית
למחרת נפגשתי עם חבר וותיק, חגי, המתגורר בשוויץ - ועל כן פיתח חיבה מיוחדת לבצקים והשמנה! (לא התראינו כמעט 3שלוש שנים)
ואיתו המשכנו את הטיול דרומה לעבר מסוף טאבה, שם הזדמן לי סוף סוף לצלם כמה תמונות טובות של כמה מבעלי חיים שחמקו מהעדשה שלי עד לאחרונה
כמו אחד הדגים החביבים עליי ביותר, שייך למשפחת העקרבנונים אם אני לא טועה, ומה שמיוחד בו, הוא שהסנפירים שלו התפתחו למעין אצבעות שבעזרתן הדג הזה זוחל על הקרקעית - במקום לשחות! רואים את האצבעות שלו מתחת לראש, משמאל לסנפיר התחתון.
לצפיה בכל התמונות בגלריה - בגודל מלא
נערך לאחרונה על-ידי דן זלגלר בתאריך חמישי, 10 ספט', 2009 11:46, סך-הכל נערך פעם אחת
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
|
פורסם: שלישי, 08 ספט', 2009 18:39 נושא ההודעה: קישורים מומלצים |
|
|
|
|