|
מחבר |
הודעה |
דן זלגלר
מדריך AIDA בכיר מאמן מדריכים APNEA
דירוג איכות להודעה זו 8.00 (מתוך 10) ע"י 1 מדרגים. | | |
|
פורסם: שלישי, 15 אפר', 2008 21:19 נושא ההודעה: מאמר - איך להתאמן בצלילה חופשית מבלי להיות במים |
|
|
שלום חברים,
לפני מספר שבועות הגיע לידי מכשיר קטן בשם "Expand-A-Lung", אריזת המכשיר התפארה בהיותו כלי לשיפור הנשימה וצריכת החמצן, הגדלת נפח הריאות וחיזוקן והגברת הסיבולת לרמות גבוהות של פחמן דו חמצני בגוף.
אני, כמובן, סקפטי מטבעי כאשר מדובר במכשירים כאלו, תמיד דגלתי בשימוש בקשיות על מנת לבצע תרגולי נשימה מעין אלו אשר עבורם המכשיר מייוצר, אך החלטתי לנסות אותו רק בשביל לאשר את הספקות שלי.
על המכשיר
המכשיר מורכב, בעצם, מפיית סיליקון עם עיצוב ארגונומי (ונוח יש לציין) ומעין שסתום הברגה אותו ניתן לווסת על מנת להגביל את כמות האוויר הזורמת דרכו בכל נשימה.
שיטת האימון
ישנם שני סוגי אימון עיקריים אותם ניתן לעשות עם מכשיר כזה\קשיות:
הראשון הוא חיזוק של השרירים הבין צלעיים והסרעפת על ידי שאיפת אוויר עם התנגדות. הניחו את ידכם על הפה ונסו לשאוף אוויר פנימה - זה אפשרי - אבל מאד קשה, נכון? על מנת לשאוף אוויר במצב כזה השרירים הבין צלעיים שלכם והסרעפת צריכים לעבוד מאד קשה על מנת ליצור יניקה = חיזוק של אותם שרירים. אם נחזק (ונגמיש) את השרירים האלו, בית החזה שלנו יהיה מסוגל להתרחב ולהצטמצם בצורה טובה יותר, דבר אשר יאפשר לנו לצלול עמוק יותר מבלי לגרום למעיכה ולהקטין את נפח השארית שלנו - כלומר להגדיל את כמות האוויר שנצליח להחליף בכל נשימה, דבר אשר יאפשר לנו להגיע לרוויה גבוהה יותר של חמצן בגופינו מהר יותר, ובכך להאריך את יכולתינו להשאר בעצירת נשימה.
השני הוא העלאת הסיבולת לרמות גבוהות של פחמן דו חמצני בגוף על ידי הגבלת הנשיפה. קחו נשימה עמוקה והחזיקו את הנשימה 30 שניות עד דקה, הצמידו את ידכם אל הפה בחוזקה ונישפו את האוויר החוצה - שוב קשה, נכון? בצורה כזו אתם נאלצים להתמודד עם רמה גבוהה יחסית של פחמן דו חמצני בגוף לפרקי זמן ממושכים = העלאת הסיבולת. אם נעלה את הסיבולת לפחמן דו חמצני בגופינו, גירוי הנשימה יגיע מאוחר יותר בזמן עצירת הנשימה ובכך נוכל להאריך את משך עצירת הנשימה שלנו.
ההבדל בין שימוש בקשיות ל-Expand-A-Lung
מיד לאחר שהכנסתי אותו לפה, התברר היתרון הגדול שלו על קשיות. אחרי כמה שניות של משחק עם השסתום, המכשיר נתן לי את ההתנגדות המדוייקת שרציתי - אך עדיין איפשר לי לנשום בצורה נורמאלית, עם קשיות זה תמיד קל מידי או קשה בצורה שאינה מתאימה לאימון בגלל היותן צרות יחסית - וכשכבר מוצאים את מידת ההתנגדות הנכונה - הקשית נוטה לקרוס בשאיפות עקב תת הלחץ שנוצר בה במהלך השאיפה (מי שניסה להתאמן עם קשיות יודע על מה אני מדבר) - לכן האימון עם קשיות מתאים בעיקר לסיבולת לרמות גבוהות של פחמן דו חמצני, פשוט אי אפשר לנשום דרכן כמו שצריך עם התנגדות גדולה.
כמובן שגם האפשרות לווסת את ההתנגדות בנשיפה לרמה הרצויה המדוייקת מאד נחמדה, אבל לא ציפיתי לתוצאות שונות מאילו שאני מקבל עם הקשיות... וכאן חברים, אני מודה שטעיתי ובגדול.
תוצאות - השורה התחתונה
אני עדיין מתאמן עם המכשיר באופן יומיומי, אך לאחר מספר אימונים בלבד אני מתחיל להרגיש שהנשימה הסרעפתית הופכת לקלה יותר. נכון - גם לפני האימון לא התאמצתי יותר מידי על מנת לבצע נשימה סרעפתית, אך אני משוכנע כי אם המכשיר גורם לשיפור אצל צולל בעל שרירים מיומנים וגמישים יחסית - הוא יגרום לשיפור משמעותי בהרבה אצל צולל שנמצא בתחילת דרכו.
נראה גם שבעקבות השימוש במכשיר גירוי הנשימה מתחיל להגיע מעט מאוחר יותר מבדרך כלל, לא מדובר בשיפור פנומנאלי - אך בהחלט שיפור, ושוב, זיכרו כי מדובר בצולל די מיומן, התוצאות צריכות להיות משמעותיות הרבה יותר אצל צולל מתחיל.
לסיכום
זה אומנם לא מחקר מדעי, אך אני בהחלט חש בשיפור ביכולות הצלילה שלי מאז שאני מתאמן עם המכשיר - נראה כי הוא מסוגל להוביל לתוצאות טובות בהרבה מאותו סוג האימון באמצעות קשיות, והוא מאפשר אימון בשאיפה בנוסף לאימון בנשיפה. בהחלט משהו שכדאי שיהיה בבית אם אתם מכוונים לשיפור היכולת.
מחיר בארץ, כ-220 ש"ח
או באיזור ה-35$ אם תחפשו טוב ברשת
נערך לאחרונה על-ידי דן זלגלר בתאריך ראשון, 02 יונ', 2013 12:42, סך-הכל נערך 4 פעמים
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
|
פורסם: שלישי, 15 אפר', 2008 21:19 נושא ההודעה: קישורים מומלצים |
|
|
|
|