|
מחבר |
הודעה |
אמבוש
חבר בקהילה
|
פורסם: רביעי, 21 מרץ, 2007 0:51 נושא ההודעה: רגע קטן בזמן - לקח גדול בחיים |
|
|
השורות הבאות נכתבות לאור הדוח של עודד, ולאור התנסויות אישיות שלי שאני רוצה לשתף בהם את כולם, כמה רגעים של מחשבה, ותסלחו לי אם זה ארוך אבל זה בדיוק מה שאני מרגיש עכשיו. אז ככה:
לעודד: לא ה....לומד....וה....מתלמד.......
אני שמח שחווית את כוחות הנפש על הגוף.....
אני לא אומר את זה בציניות או ברצון ללעוג חלילה....אלא ברמות הכי גבוהות שאפשר ואם תקרא עד הסוף גם תבין.
אני אומר את זה ברוח הצלילה החופשית, והגילוי הראשוני, ההבנה הראשונה, שאנחנו כעצמאים, אנשי עסקים, החיים בעולם של משפט, רווח, הפסד, לקוחות, ממון וכד'....
לומדים...לא, סליחה לומדים זאת לא המילה, אלא חווים, כן חווים, זאת המילה את החוויה, נזכרים שהגוף דורש דברים שונים ממה שהנפש רוצה.
רגעים אלו הם מתוקים מהחיים עצמם.
תסלחו לי על ההיסחפות, אבל לדעתי רגעים אלו הם רגעי "הארה". אלו הרגעים שאתה לומד שהכל הבל הבלים, אתה לומד לשים את הכל בפרופורציות הנכונות, לשים את המשפחה ועצמך בראש סולם העדיפויות - ואפילו אם זה מחזיק רק ליום, שעה, שבוע. העיקר שחווית את החוויה, את הרצון לרדוף את הרגע הזה שוב, את הרצון לחזור לאותה הרגשה של שכרון חושים של לחזור לפני המים, ולנשום את הנשימה כאילו היא באמת הנשימה הראשונה - כאילו נולדת מחדש. ולהבין - כן להבין - המשפחה, אתה, הילדים, כשאתה רגוע, ואוהב את היום יום, כולם מסביבך רגועים יותר, אוהבים יותר, הרמוניים יותר ומחייכים הרבה יותר.
בגלל הדברים האלו, הרגעים המיוחדים האלו, שאין לך אותם, או יותר נכון יש לך אותם אבל בצורה שונה כאשר אתה יורד לצלול לדייג; בצלילה חופשית שהיא אינה לדייג, אתה מצד אחד מפסיד את המושג של הצייד של הדג הגדול, אבל מרוויח את "האני" את ה"ביחד" עם הים את "השייכות" ו"הענווה" - בגלל כל אלו אני מרגיש שאני רוצה...לא, המילה הנכונה היא "צריך" את היום בחודש, את השבוע בשנה של צלילות באילת.
אני מגדיר את זה כצלילה לנשמה, מתנה לנשמה, כח לחיים או כח לחיות.
הרגעים הקטנים האלו מחזקים אותנו בצורה בלתי תאמן, ואני מאמין שכל אחד מאיתנו חווה את ההרגשה הזאת פעם בצלילה חופשית הן לדייג או תחרותית, אבל הניצחון הקטן של הנפש על הגוף - פשוט עושה פלאים.
ליאור.
נ.ב.
תודה לאבידג ולדורון, שהשיחות עימם הניבו ועדיין מניבים פירות..........
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
|
פורסם: רביעי, 21 מרץ, 2007 0:51 נושא ההודעה: קישורים מומלצים |
|
|
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
אבידג
חבר בקהילה
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
אמבוש
חבר בקהילה
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
דן זלגלר
מדריך AIDA בכיר מאמן מדריכים APNEA
|
פורסם: רביעי, 21 מרץ, 2007 7:31 נושא ההודעה: Re: רגע קטן בזמן - לקח גדול בחיים |
|
|
אמבוש כתב: | הרגעים הקטנים האלו מחזקים אותנו בצורה בלתי תאמן, ואני מאמין שכל אחד מאיתנו חווה את ההרגשה הזאת פעם בצלילה חופשית הן לדייג או תחרותית, אבל הניצחון הקטן של הנפש על הגוף - פשוט עושה פלאים.
|
Well Said.
זה פשוט נכון,
זהו לדעתי, מקור ההבנה שהכל אפשרי, לא רק בים ובצלילה, אלא גם בחיים היום יומיים, וכאן חווית הצלילה החופשית מאבדת את גבולות הים וחודרת להווית החיים ביבשה.
תודה על השיתוף,
דן.
חזרה למעלה
|
|
|
עודד בר
תומך בקהילה
|
|
חזרה למעלה
|