|
מחבר |
הודעה |
שף השנהב
חבר בקהילה
הצטרף: 25 יונ' 2008 הודעות: 29
|
פורסם: ראשון, 16 נוב', 2008 0:38 נושא ההודעה: מתכון לחורף- תבשיל בקר וחיטה |
|
|
מגניב ליום חורף קר, חוץ מחלה טריה או לחם טוב לא צריך להוסיף כלום.
אני אוהב להכניס לתוך התבשיל הזה פירות קשים כמו חבושים או אתרוגים, שנותנים ניחוח וצבע לתבשיל, אך אפשר גם ללא וההכנה לוקחת כשלוש שעות.
המרכיבים:
800 גר' בשר גולש חתוך לקוביות.
3 תפו"א בינוניים מקולפים וחצויים.
שני גזרים גדולים קלופים ןחתוכים גס.
3 בצלים חתוכים גס
כוס חיטה שטופה
כוס יין אדום(אופציונאלי)
חצי כוס גרגרי חומוס מקופסא.
ראש שום חצוי לרוחב.
אפשר להוסיף פירות יבשים למי שאוהב: שזיפים, צימוקים, משמשים, חמוציות, 2-3 כפות סה"כ.
מלח גס.
פלפל שחור גרוס.
2-3עלי דפנה.
4 פלפל אנגלי.
כף פפריקה.
כפית כמון.
כפית קינמון.
אופן ההכנה:
בתוך סיר כבד( אם יש מפלדה ואם אין אז בסיר נירוסטה עם שיכבה עבה) מטגנים את הבצלים עם מעט שמן זית עד לשקיפות.
מוסיפים את קוביות הבשר, ומשחימים אותם עד שכל הנוזלים נעלמים( לוקח קצת זמן, לא למהר).
יוצקים את היין ומצמצמים בחצי עד שכל האלכוהול נעלם, איך יודעים? מריחים. אם אין סאטלה ממשיכים.
מסדרים את כל המרכיבים בשכבות.
מערבבים את כל התבלינים עם כוס מים רותחים וממלאים את הסיר במים עד כד כיסוי, מרתיחים ומכסים.
מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה או בתוך תנור בטמפ' של 180 מע' למשך שעתיים.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומגישים.
חשוב: משלב השכבות לא לערבב את התבשיל.
בתאבון
_________________
שף השנהב - קולינאריה בכל מקום שתבחרו - לחצו לפרטים והזמנות
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
|
פורסם: ראשון, 16 נוב', 2008 0:38 נושא ההודעה: קישורים מומלצים |
|
|
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
irit
תומך בקהילה
הצטרף: 13 אוג' 2007 הודעות: 229
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
שנהב
תומך בקהילה
הצטרף: 27 מאי 2008 הודעות: 266
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
Boaz
תומך בקהילה
הצטרף: 04 אוק' 2007 הודעות: 295 מיקום: ישראל
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
שפונגל
תומך בקהילה
הצטרף: 04 מרץ 2007 הודעות: 251
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
drorari
חבר בקהילה
הצטרף: 16 אוג' 2008 הודעות: 25
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
ohadh
עוזר מדריך AIDA
הצטרף: 04 אוג' 2007 הודעות: 748 מיקום: רמת גן
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
שפונגל
תומך בקהילה
הצטרף: 04 מרץ 2007 הודעות: 251
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
|