|
מחבר |
הודעה |
יואב כרמון
חבר בקהילה
דירוג איכות להודעה זו 6.00 (מתוך 10) ע"י 2 מדרגים. | | |
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
|
פורסם: שבת, 21 מרץ, 2009 17:18 נושא ההודעה: קישורים מומלצים |
|
|
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
דן זלגלר
מדריך AIDA בכיר מאמן מדריכים APNEA
|
פורסם: שבת, 21 מרץ, 2009 20:20 נושא ההודעה: |
|
|
מאמר יפה מאד ומעשיר יואב
עם זאת, ישנן מספר נקודות שברצוני להתייחס אליהן:
יואב כרמון כתב: | נשימה זו עוזרת לספק לגוף כמות חמצן ברמה כזו שתעורר אותנו. (מומלץ במיוחד לעייפים בינינו). כמו-כן תעזור להורדת מתח נפשי ופיזי ותחלופה מלאה של האוויר בריאות. בהקשר לצלילה חופשית, נשימה זו עוזרת לנו להגיע למקסימום כמות האוויר בריאות.
|
החמצן בו אנו משתמשים במהלך צלילה חופשית, איננו מגיע מהריאות, או ליתר דיוק - הוא איננו מגיע מהאוויר הנאגר בריאות במהלך הנשימה האחרונה לפני הצלילה. למרות זאת, דבריך הינם נכונים, אך אחדד אותם מעט. נשימה סרעפתית מלאה (ואינני מתייחס אליה כאל "נשימה יוגית", אם תסתכל על תינוק רך, תראה שהוא נושם בצורה שתיארת בדיוק - הוא לא למד יוגה אף פעם ) מאפשרת לנו לאוורר את נאדיות הריאה בצורה מיטבית ובכך להרוות את הדם ורקמות הגוף בחמצן - שיהיה זמין עבורינו במהלך הצלילה.
יואב כרמון כתב: | נשימה יוגית מלאה אולי לא מתאימה במלואה לצלילה חופשית מכיוון שמפעילה מספר שרירים שגורמים לאוורור(ונטליציה) אבל לדעתי מתאימה לביצוע בטרום צלילה על החוף כדי לאזן את הגוף ולהביא אותו למצב נפשי וגופני טוב יותר.
אני יכול להעיד על עצמי שבזמן מצבי לחץ הטכניקה עזרה לי מאוד להרגע ולהחזיר לפוקוס. כמו-כן כשהתחלתי לתרגל את הטכניקה הרגשתי בכל סיום שאיפה שאני מתמלא לגמרי בחמצן כמו מי שחיברו אותו לבלון חמצן טהור. |
נשימה סרעפתית מלאה - מתאימה בהחלט לצלילה חופשית - כל עוד היא מתבצעת ללא מאמץ מיוחד. נשימה בצורה שתיארת עשויה לגרום לאדם להפעיל מאמץ רב על מנת לבצע כל נשימה. ההמלצה שלי הינה ביצוע נשימה שתחילתה "מילוי" הבטן - והמשכה הרחבת בית החזה - ללא מאמץ, כלומר לא להגיע למצב של מתח בכתפיים או באיזורים אחרים במהלך השאיפה - כמה שנכנס בנוחות. במהלך הנשיפה התהליך הפוך, ריקון איזור בית החזה ולאחריו את איזור הבטן. כל זאת, בשמירה על יחס של לפחות 2:1 בין השאיפה לנשיפה, כלומר, פרק הזמן המוקדש לנשיפה הינו לפחות כפול ממשך הזמן שהוקדש לשאיפה - וזאת על מנת למנוע אוורור יתר של הגוף והפחתת רמת הפחמן הדו חמצני בדם - שמהווה את גירוי הנשימה שלנו במהלך צלילה חופשית.
2 הסנט שלי...
דן.
חזרה למעלה
|
|
|
Alina
חבר בקהילה
|
|
חזרה למעלה
|