|
מחבר |
הודעה |
sharel
חבר בקהילה
|
פורסם: שישי, 19 ספט', 2008 11:36 נושא ההודעה: הגדלת זמן תחתית בדייג. |
|
|
שלום חברים,
מאז סיום הקורס, קיבלתי ביטחון בצלילה חופשית, יש לי טכניקה וידע ושיפרתי משמעותית את זמן התחתית שלי.
כיום אני יורד לעומק 13 מטר וסה"כ נמצא מתחת למים במארבים דקה וחצי, דקה ארבעים.
אין לי שעון צלילה, אז בין צלילה לצלילה אני נח שתיים וחצי דקות.
אני נושם לפני הצלילות נשימות עמוקות עם סרעפת בערך בקצב של: שאיפה 5 שניות ונשיפה 6 שניות. בירידה לנקודה, אני יורד אנכית וכמעט לא זז בקרקע, ובעלייה אני עולה רגוע ואיטי.
אינני מצליח לשפר זמן זה, ואני די תקוע בו....
יש המלצות או טכניקות? הכוונה יותר להמלצות בתוך המים בזמן הדייג.
תודה,
שראל.
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
|
פורסם: שישי, 19 ספט', 2008 11:36 נושא ההודעה: קישורים מומלצים |
|
|
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
שנהב
תומך בקהילה
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
יאן
תומך בקהילה
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
sharel
חבר בקהילה
|
פורסם: שישי, 19 ספט', 2008 16:37 נושא ההודעה: |
|
|
יאן כתב: | שראל שלום,
בהחלט זמן יפה, אם אני ההיתי רוצה להגדיל את זמן התחתית בכל צלילה נראה לי שההיתי משנה קצת את ההכנה לצלילה, קצב השאיפה והנשיפה הוא 1 ל 2 זה אומר אם זמן שאיפה 5 שניות אז הנשיפה צריכה להיות 10 שניות , ההתנשמות צריכה להיות רגועה וללא מאמץ, אולי גם להתנשם יותר זמן בין הצלילות נסה 4 דקות.
אולי זה יעזור. |
נשמע טוב ,
תודה יאן!
נשמע שבהחלט אלו עצות מעולות.
לגבי 4 דקות בין צלילה אני מבין, אבל מה הפיזולוגיה של קצב 1 ל 2, אני זוכר שגם בקורס דן דיבר על זה, אבל אשמח אם אוכל לקבל רענון בנושא.
לפי מה שאני זוכר בכדי לא לבצע היפרונטלציה, צריך קצב אחד לשתיים, כך שתמיד שיש עודף בפחמן דו חמצני, וזה יהיה לפני שנגמר לך החמצן.... או משהוא כזה.
תודה,
שראל.
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
sharel
חבר בקהילה
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
שנהב
תומך בקהילה
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
ohadh
עוזר מדריך AIDA
|
פורסם: שבת, 20 ספט', 2008 1:26 נושא ההודעה: |
|
|
sharel כתב: | נשמע טוב , תודה יאן! נשמע שבהחלט אלו עצות מעולות. לגבי 4 דקות בין צלילה אני מבין, אבל מה הפיזולוגיה של קצב 1 ל 2, אני זוכר שגם בקורס דן דיבר על זה, אבל אשמח אם אוכל לקבל רענון בנושא. לפי מה שאני זוכר בכדי לא לבצע היפרונטלציה, צריך קצב אחד לשתיים, כך שתמיד שיש עודף בפחמן דו חמצני, וזה יהיה לפני שנגמר לך החמצן.... או משהוא כזה. תודה, שראל. |
היי שראל,
הרעיון של קצב 1:2 הוא כזה: כיוון שהגוף שלנו יודע להתריע כאשר רמת הפחמן הדו חמצני בדם עולה (ולא כאשר רמת החמצן יורדת) אנחנו מעוניינים לקבל את אותה התרעה לפני שרמת החמצן יורדת מתחת למינימום. כאשר אתה מבצע היפר וונטילציה – אתה למעשה מביא את הפחמן הדו חמצני לרמה נמוכה מדי בדם, מה שגורם לכך שהחמצן עלול להיגמר לפני שתגיע לרמה קריטית של פחמן דו חמצני בדם.
תוכל לקרוא על כך יותר כאן.
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
sharel
חבר בקהילה
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
sharel
חבר בקהילה
|
פורסם: שבת, 18 אוק', 2008 11:30 נושא ההודעה: |
|
|
שלום חברים,
תודה על כל העצות והטיפים, הצלחתי לשפר בקצת את זמן התחתית ע"י הגדלת מנוחה בין צלילות ל 3 עד 4 דקות, וקצב 1/2 בין שאיפה לנשיפה.
אך עדין אין שיפור משמעותי, אני שואף לזמן תחתית של 2 וחצי דקות, כיום גירוי הנשימה מתחיל תמיד אחרי 50 שניות, ואז אני מושך עוד בערך 50 שניות סה"כ דקה ארבעים דקה חמישים.
יש עצות אולי איך אפשר להגדיל את טווח הגירוי ע"י הכנה מחוץ למים, פעילות כזו או אחרת טבלאות סטטיות וכדומה?
אשמח אם מישהוא שעבר תהליך דומה יוכל לייעץ.
תודה,
שראל
|
|
חזרה למעלה
|
|
|
יאן
תומך בקהילה
|
|